Najmlađi članovi Gradskog kulturno-umjetničkog društva "Alat" iz Trebinja održali su sinoć koncert u trebinjskom Domu mladih.

najmladji clanovi gkud alat

Mladi članovi, među kojima veći broj onih koji po prvi put javno nastupaju, predstavili su se sa nekoliko koreografija koje su savladali u protekloj godini.

Koreograf Milijana Zirojević kaže da je na koncertu nastupilo oko 150 djece uzrasta od 7 do 17 godina, napominjući da je cilj nastupa bio da najmlađi članovi ovog kulturno-umjetničkog društva roditeljima pokažu šta su naučili u prethodnom periodu, da ih motivišu za budući rad i oslobode treme za naredne nastupe.

"Ovo je samo jedna vrsta probe, a od septembra počinjemo sa još ozbiljnijim pripremama za godišnji koncert `Alata` koji će se održati u novembru i na kome će nastupiti cjelokupno članstvo", kaže Zirojevićeva.

Ona ističe da je trenutno učlanjeno 400 djece i da se probe održavaju nedjeljom u nekoliko grupa, napominjući da je svake godine zainteresovanost za upis sve veća i da su djeca veoma talentovana za igru i pjesmu.

najmladji clanovi gkud alat

Zahvaljujući koreografima Nebojši Ratkoviću, Milijani Zirojević, Nataši Bodirogi, Milici Milenić i Milici Babić mladi članovi društva "Alat“ uspješno osvajaju zadate koreografije i prezentuju ih u javnost.

Preostali mladi članovi društva "Alata" drugi dio koncerta održaće u nedjelju.

GKUD "Alat" je najbrojni folklorni ansambl na Balkanu. SRNA