U organizaciji Ženskog košarkaškog kluba „Trebinje 03“ juče je u Trebinju održan međunarodni turnir u košarci za mlađe uzrasne kategorije, na kome je nastupalo 6 ekipa iz RS, Crnegore i Hrvatske.

 Turnir je svojevrstan uvod u Regionalnu jadransku ligu prijateljstva, koja treba da startuje od septembra.
U konkurenciji 1999. godišta „Trebinje 03“ je pobijedilo nikšićki „Roling“ sa 39-36, u drugoj utakmici ŽKK „Vodice“ iz Šibenika pobijedile su „Roling“ sa 43-24 a u utakmici za prvo mjesto ŽKK „Vodice“ su nakon produžetka savladale „Trebinje 03“ sa 32-30.

U mlađem uzrastu najuspješnije je bilo „Primorje“ iz Herceg Novog, koje je savladalo „Trebinje 03“ sa 33-30, a dubrovačku „Raguzu“ sa 44-36. U utakmici koja je odlučivala o drugom mjestu domaćini turnira su savladali dubrovčanke sa 35-20.
Ante Roca, trener ekipe „Vodica“, jedne od najboljih u Hrvatskoj, pun je hvale za organizatora turnira. „Ovo je primjer kako treba sarađivati i organizovati turnire. Naši prijatelji iz ŽKK „Trebinje 03“ su sve učinili da se lijepo osjećamo. Hvala im na svemu, i nadam se da će nam uzvratiti posjetu“, kazao je Roca.

  Slično razmišlja i Željka Ratković, direktor ŽKK „Primorje“ iz Herceg Novog. „Suvišno je trošiti riječi o našim domaćinima. Sve je bilo lijepo, i doček i organizacija, a i naš uspjeh. Ovo nije naša prva posjeta „Trebinju 03“, saradnju nastavljamo. Mi smo prvaci Crnegore, a malo je nedostajalo da nas talentovane Trebinjke dobiju. Sreća je ovaj put bila na našoj strani“, kaže ona. „Naša namjera je da ovaj turnir postane tradicionalan. Ovim smo zaokružili uspješnu sezonu. Nadamo se da će naredna sezona biti još uspješnija od prethodne“, kaže Dragan Mrdić direktor ŽKK „Trebinje 03“. Opština Trebinje