Nova autobuska stanica u Trebinju koštaće više od dva miliona maraka i gradiće se na mestu gde se nekada nalazio vojni restoran u krugu kasarne, na izlazu iz grada prema Dubrovniku i Herceg Novom, s jedne, i Mostaru s druge strane.

nova autobuska stanica trebinje

Opštinska vlast grada u kome se putnici već deset godina iskrcavaju na parkingu nada se da će stanica biti završena do kraja ove godine, ali niko se ne usuđuje da to i potvrdi.
Stiglo 30 ponuda

Načelnik opštine Trebinje Dobroslav Ćuk i načelnik Odeljenja za prostorno uređenje Vladimir Gudelj početkom godine najavili su početak radova na novoj autobuskoj stanici za mart, ali je zbog usvajanja opštinskog budžeta i drugih okolnosti sve pomereno za april.

Međutim, iako prolazi i maj, radovi još nisu počeli, a novi termin, ukoliko se ne pojave nove nepredviđene okolnosti, trebalo bi da bude kraj juna.
- Posle prvog otvaranju tendera 18. aprila uložena je žalba, a novi termin za razmatranje ponuda je 4. jun. Radovi na novoj autobuskoj stanici počeće posle potpisivanja ugovora sa izvođačima, a još ne možemo precizno da kažemo tačan datum. Nadamo se da bi to trebalo da bude do kraja juna - rekao je Gudelj.

Za izvođenje radova zainteresovan je veliki broj firmi, a u opštinu Trebinje stiglo je blizu 30 ponuda. Prema prvim procenama, nova autobuska stanica trebalo je da košta 1,6 miliona KM, da bi naknadno ta cifra smanjena za 200.000. Međutim, naknadnom analizom, troškovi za izgradnju kompletnog objekta povećani su na oko 2,1 milion KM.

- Zbog broja pristiglih ponuda očekujemo da će troškovi za spoljne radove i jedan deo unutrašnjih biti i manji od 1,4 miliona KM, koji se već nalaze na računu, ali će za kompletne radove biti potrebno više od dva miliona. Tu cenu nismo imali u trenutku planiranja budžeta, tako da će se sa 1,4 miliona KM zatvoriti građevinski radovi i okolno uređenje, a sredstva za unutrašnje uređenje, mašinske, hidro i elektro instalacije biće obezbeđena najverovatnije rebalansom opštinskog budžeta - naglasio je Gudelj.

Načelnik odeljenja za prostorno uređenje kaže da će kraj radova zavisiti od toga kada će Skupština opštine usvojiti rebalans budžeta.

- Nadamo se da će Trebinje dobiti novu autobusku stanicu do kraja ove godine, ali još ne možemo da preciziramo kada će se to desiti. Ipak moramo čekati usvajanje rebalansa budžeta. Kada će se on naći na dnevnom redu, u ovom trenutku niko ne može reći, ali ćemo pokušati da razliku od oko 700 hiljada maraka obezbedimo u toku prve faze radova - dodao je Gudelj.

Ne zna se ko će upravljati
Opštinske vlasti još nisu odlučile ko će upravljati autobuskom stanicom, odnosno da li će osnovati javno preduzeće ili će gazdovanje ponuditi privatnim kompanijama putem koncesije.

Prema glavnom projektu, koji je uradila trebinjska firma „Put inženjering", nova autobuska stanica imaće prizemlje i jednu etažu, ukupne površine 1.400 kvadrata. U donjem delu je planiran stanični objekat, šalteri, pristupni peroni (deset odlaznih i pet za čekanja), dok će na prvom spratu biti razni komercijalni sadržaji.

Stara autobuska stanica nalazila se na atraktivnoj lokaciji u centru Trebinja. Krajem marta počelo je „komadanje" nekadašnjih autobusa transportnog giganta „Trebinjeprevoza", firme koji se nalazi u stečaju, a koja je bila vlasnik stanice koja je u oktobru 2007. godine zatvorena zbog neuslovnosti.

Posle višegodišnjeg negativnog poslovanja, „Trebinjeprevoz" je privatizovan 2005. godine. Državni paket od 30 odsto akcija na licitaciji je kupio Radovan Vučković, vlasnik preduzeća „Ubla turs", ali je naknadno odustao. I predstavnik radnika povukao je ponudu, pa je kao trećeplasirani, kontroverzni biznismen Vaso Ljubibratić za 180.000 maraka postao vlasnik 30 odsto akcija. On nikada nije ušao u posed jer su radnici posle privatizacije autobusima blokirali preduzeće i onemogućili ulazak na autobusku stanicu, a kasnije je zbog loših higijenskih uslova ona zatvorena.  PRESSRS