autobuska stanica trebinje.jpg

Na trebinjskoj Autobuskoj stanici putnici već duže vrijeme ne mogu da dobiju informacije o redu vožnje, jer se Grad Trebinje i preduzeće "Globtur" već osam mjeseci povlače po sudovima, pa su vrata ovog objekta zapečaćena.

U trebinjskoj Gradskoj upravi kažu za TrebinjeLive.info da je problem nastao nakon što je preduzeću "Globtur" istekao ugovor o zakupu Autobuske stanice, ali oni već duže vrijeme ne žele da predaju ključeve stanice novom zakupcu, preduzeću "Ubla turs" iz Trebinja.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić kaže da sudski postupak traje predugo i da zbog toga ispaštaju putnici, ali i grad.

"Mi smo turistički grad i zamislite kakvu sliku šaljemo u javnost. Grad Trebinje koji je vlasnik objekta ne može da gazduje objektom, jer neki pojedinci žele da pošalju ružnu sliku iz našeg grada", kaže Ćurić.

On je poručio da se sudski proces odugovlači jer se predstavnici "Globtura" ne pojavljuju na zakazanim ročištima, a pozivi im se, maltene, ne mogu uručiti.

"Nadam se samo da nećemo morati da uspostavimo privremeno autobusko stajalište. Ovo je prevršilo svaku mjeru", kategoričan je Ćurić.

Putnici su, s druge strane, ogorčeni. Tvrde da se rješenje morao pronaći pod hitno.

“Nemoguće je dobiti informacije o redu vožnje. U stanicu se ne može ući. Ne znam na šta ovo liči. Trebinje nikako da stane na zelenu granu sa Autobuskom stanicom, stalno neki problem”, kaže jedan Trebinjac.

Grad Trebinje dobio je prvostepenu presudu na Okružnom privrednom sudu u Trebinju, a očekuje se drugostepena presuda Višeg privrednog suda u Banjaluci.

Prvostepenom presudom "Globtur" je obavezan da isprazni dio poslovnog prostora na Autobuskoj stanici. Međutim, to se još uvijek nije dogodilo. U međuvremenu usvojen je prijedlog Pravobranilaštva Srpske kojim je određena mjera obezbjeđenja i zabranjeno korištenje poslovnog prostora.

“Globtur” je autobusku stanicu zakupio 2015. godine i mjesečno je na ime zakupa plaćao oko 10.000 KM.