Nadležno odjeljenje Gradske uprave naložilo je saniranje oštećenja na Autobuskoj stanici, nakon što je portal TrebinjeLive.info ukazao na očiglednu nebrigu o objektu stanice u koju je svojevremeno uloženo oko dva miliona KM.

autobuska stanica trebinje 2 (2).jpg

U okviru sanacije postavljena je nedostajuća limena konstrukcija na dolaznim peronima i samom objektu autobuske stanice.

Šef autobuske stanice Veselin Aleksić rekao je ranije za TrebinjeLive.info da se o spoljašnjem dijelu objekta stara nadležno odjeljenje Gradske uprave, dok je održavanje unutrašnjosti dužnost "Globtura", koji je iznajmio dio prostora autobuske stanice.

autobuska stanica trebinje (4).jpg

Problem dijela javne rasvjete koja ne radi biće riješen u narednim danima istakli su u Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove koje je nadležno za ovaj problem.

Autobuska stanica opremljena je svim potrebnim sadržajima staničnog servisa, ima 14 perona – osam odlaznih, jedan za dolazak, uz pet perona za autobuse na čekanju, ali i poslovne prostore za uslužni i drugi biznis.

autobuska stanica trebinje 2 (1).jpg

Prostire se na 2.300 metara kvadratnih, uz 6.000 metara kvadratnih uređenog okolnog prostora za parkinge.

Autobuska stanica otvorena je u oktobru 2014. godine, nakon čega je iznajmljena preduzeću "Globtur" iz Međugorja. U njoj je prošle godine otvorena i diskoteka, kojoj je iznajmljen dio sparta objekta.

autobuska stanica trebinje (2).jpg