Poslije deset dana trajanja Festivala srednjoškolskog dramskog stvaralaštva u Konjicu, sinoć je stručni žiri proglasio najbolje predstave i dodijelio nagrade.

Predstava „Zenski razgovori“ osvojila prvo mjesto

Predstava "Ženski razgovori" Kulturne scene "Male stvari" iz Trebinja, osvojila je prvo mjesto u kategoriji pozorišta. Predstavu po tekstu „Ženski razgovori“ Duška Radovića, a u režiji Željka Miloševića, igra 21 mladi glumac. Ovo je ujedno i rezultat njihovog rada tokom sticanja osnovnih znanja iz pozorišne umjetnosti.
Šta žene mogu pretrpjeti, a šta ne mogu oprostiti muškarcima? Kakvi to muškarci i žene postoje? Šta su sve one spremne uraditi za malo nježnosti i pažnje? Kako to neke od nih doživljavaju brak, ljubav ili flert?

Za najbolju u kategoriji srednjih škola žiri je proglasio predstavu "Mali princ" koju su izveli učenici Gimnazije "Jovan Dučić" iz Doboja.

Za deset dana trajanja Festivala, pozorišne i dramske grupe srednjoškolskog uzrasta, sa više od 500 članova iz 17 gradova BiH, izvele su ukupno 25 predstava. Predstave je pratio i ocjenjivao stručni žiri u sastavu Muhamed Hamica Nametak, reditelj iz Mostara, Zorana Šuman, glumica iz Banja Luke i Miroljub Mijatović, voditelj Dječje, omladinske i lutkarske scene iz Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice.   Izvor: Bitno.ba/TrebinjeLive