Košarkašice Trebinja 03 osvojile su titulu juniorskih prvakinja RS nakon što su na jučerašnjem turniru u Trebinju deklasirale svoje protivnike, ekipe „Igokee“ iz Aleksandrovca i Vlasenice.

Kosarkasice - Trebinje 03

U prvom meču trebinjske „malene“ su sa ubjedljivih 84-46 savladale Aleksandrovačku „Igokeu“ čiju većinu ekipe su činile košarkašice koje su prošlu sezonu nastupale u premijer ligi BiH. Rezultat od 84-46 po četvrtinama 24-9, 22-9, 19-12 i 19-10 dovoljno odslikava pravo stanje na terenu gdje gošće nisu imale ni teoretsku šansu.
Kao preslikana je bila i posljednja utakmica na turniru, meč sa Vladenicom. Trebinjke su ubjedljivo i lako pobijedile sa 92-45 po četvrtinama 32-9, 18-10, 17-14 i 25-12. U meču za drugo mjesto Igokea je pobijedila Vlasenicu sa 91-57. Hrabri i to što je ekipa sastavljena od juniorki, kadetkinja i pionirki što nagovještava da se za sudbinu trebinjske ženske košarke, dok je ŽKK „Trebinje 03“, ne treba brinuti. „Vratili smo titulu gdje joj je i mjesto, u vitrine našeg kluba. Djevojke su bile izuzetno motivisane i prikazale su odličnu igru. Nemam ni jednu zamjerku da im uputim. Tradicija, uspjkesi i titule su na našoj strani. Vjerujem da je ovo udov u još uspješnije godine“, kaže Milorad Nadaždin trener ove ekipe.
I košarkašica Dragana Perišić nije krila zadovoljstvo.  „Svima nam mnogo znaći ovaj trijumf. I ako su mnogi sumnjali u naše vrijednosti mi smo sve „nevjerne tome“ demantovali ubjedljivim pobjedama. Sljedeća naša meta je prvenstvo BiH. Vjerujem da ćemo i tamo biti uspješni“, kaže Dragana.
Za najbolju u najefikasniju košarkašicu na turniru proglašena je košarkašica Trebinje 03 Nikolina Milić, koja je na parketu provela nepunu četvrtinu i po utakmici, a stigla je da ostvari ukupno54 poena uz trideset skokova i petnaestak blokada. Za ekipu Trebinja 03 nastupale su Anđela Janković, Dragana Muratović, Vedrana Buha, Zorica Gudelj, Jelena Vidačić, Milica Ćuk, Dragana perišić, Miljana Ratković, Nikolina Milić, Dajana Vico, Nina Popović, Kristina Skočajić a trener ekipe je Milorad Nadaždin.

Ratomir Mijanović