Proteklih pet godina Škola za učenje stranih jezika Cerovac na različite načine obilježava 26. septembar - Evropski dan jezika.

Cerovac

Ove godine to je Mini sajam knjiga i čitalački kutak za djecu.
Ana Miskin, ispred škole Cerovac, povodom obilježavanja ove manifestacije kaže da će polaznici ove škole sutra u periodu od 10 do 13 sati čitati posjetiocima naslove koje oni odaberu, a profesori će biti tu da im pomognu i objasne.

"Sva djeca su dobrodošla kod nas, da se druže sa nama, da prelistaju slikovnice, knjige, a i da čitaju ako žele i da se upoznaju sa radom naše škole", kaže Miskin.

Poznavanje stranog jezika danas je veoma važno u komunikaciji, i kad možemo međusobno da komuniciramo onda tek vidimo koliko smo slični, a ne različiti, ističe Miskin.

Ona dodaje da je velika zainteresovanost mladih, a posebno djece za učenjem stranih jezika, jer roditelji vide potrebu da se pomogne djeci.

Na kraju razgovora, Miskin kaže da su išli na međunarodne sajmove knjiga kao gosti u Berlin i London, gdje su bili i gosti u školama pomenutih gradova.

Cerovac

"Uvijek sa tih putovanja donesemo neka nova iskustva i primjenjujemo ih u našu nastavu", zaključila je Miskin.

Učenica Sara Mijanović kaže da u Cerovcu uči ruski i engleski jezik.

"Nastavnici nam na lijep i pristupačan način približe ono što učimo tako da ja i moji drugari nemamo problema sa učenjem jezika", rekla je Mijanović.

Dobrodošli u Školu stranih jezika Cerovac 26. septembra u periodu od 10 do 13 časova da zajedno uz priču, čitanje, i druženje obilježimo Evropski dan jezika.