Cerovac izlozba1.jpg

U galeriji Kulturnog centra održana je izložba radova Likovnog ateljea Cerovac. Više od 40 vrijednih i talentiovanih mladih umjetnika predstavilo je svoje radove, nastale tokom školske godine 2022/2023. godine.

Ova bogata i raznovrsna izložba obuhvatila je 143 različita umjetnička djela koja su mlade ruke stvarale istražujući širok spektar likovnih tehnika.

Naši umjetnici su pokazali ozbiljnost u pristupu svakom zadatku, a njihova strast i kreativnost bili su jasno vidljivi u svakom djelu.

Nakon svečanosti dodjele diploma, izložba je otvorena za javnost, a posjetioci i učesnici imali su priliku za druženje, razgovor te razmjenu utisaka i ideja.

Cerovac izlozba4.jpg

Profesor Olivera Ćuk zaslužila je svaku pohvalu za svoj rad a Kulturni centar za inspirativan prostor i stručnu pomoć prilikom postavljanja izložbe.

Ovakvi događaji su dokaz da umjetnost i kreativni izraz imaju važno mjesto u našem društvu kao i svojevrsno obećanje da ćemo mi kao zajednica uvijek biti otvoreni da prigrlimo i podržimo rad na tom polju.

Cerovac izlozba3.jpg

Cerovac izlozba2.jpg