Svi kapaciteti za školu plivanja u Trebinju za djecu su popunjeni, a zbog velikog interesovanja odraslih neplivača organizovana je obuka na Olimpijskom bazenu Sportsko-rekreativnog centra "Banje", rekao je Srni sekretar Plivačkog kluba "Leotar" Branislav Krivoglav.

plivaci trebinje skola plivanja

Krivoglav je naveo da od 15. juna rade škola za obuku neplivača i škola plivanja za djecu i odrasle, sa oko 200 polaznika dječijeg uzrasta i oko 20 polaznika starijih od 18 godina.

On kaže da se za obuku ne prijavljuju samo neplivači sa područja Trebinja, već i iz susjednih hercegovačkih opština sa kojima se radi tri puta sedmično oko sat vremena.

"Zbog velike zainteresovanosti djecu smo organizovali u šest grupa sa po tridesetak članova koji su raspoređeni u tri termina - dva jutarnja i jednim večernjim, sa kojima radi šest obučenih instruktora", rekao je Krivoglav, koji je i jedan od instruktora plivanja.

Najniža starosna granica je šest godina, mada, kaže Krivoglav, ima i djece od četiri godine za koje se nakon testiranja utvrdi da su talentovana i da mogu bez problema da prate instruktore.

plivaci trebinje skola plivanja

"Naša djeca imaju smisla za ovaj sport i nakon kratkog vremena prelaze u veliki bazen gdje nastavljaju da treniraju i stiču nova znanja i vještine u plivanju", kaže Krivoglav i podsjeća da su mnogi polaznici postali vrhunski plivači sa veoma zapaženim rezulatima.

Škola plivanja trajaće do 1. septembra, a cijena obuke je 50 KM za mjesec.