Plivanje.jpg

U trebinjskom Zatvorenom bazenu danas je održan Drugi međunarodni memorijalni plivački miting „Ana Čučković“, na kojem je učestvovalo 386 plivača iz 15 klubova iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Ukrajine i Rusije.

Otvarajući plivački miting, zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković je rekao da sjećanje na Anu i njene rezultate u Plivačkom klubu „Leotar“ ne blijede, te da bi sigurno bila ponosna na ovaj sportski događaj.

„Kao što je uvijek branila plavo-bijele boje svog 'Leotara', tako danas pod tim istim bojama Anin lik i djelo okuplja sve nas u Trebinju. Siguran sam da bi ona bila ponosna na ovaj prestižni događaj, koji je ujedno i poruka da ne smijemo zaboravljati najbolje. Trebinje je decenijama unazad centar plivačkog sporta, ne samo Republike Srpske i BiH, već regiona, a izgradnjom Zatvorenog bazena postaje lider vodenih sportova. Grad Trebinje je već dugo partner svim sportskim kolektivima u našem gradu i u skladu sa mogućnostima podržavamo njihov rad. Želim vam svima ugodan boravak u Trebinju, da ponesete najljepše uspomene iz našeg grada i da nam se rado vraćate sa vašim sportskim kolektivima, porodicama i prijateljima“, kazao je Bošković.

Otac Ane Čučković, Zoran koji je i predsjednik Plivačkog kluba „Leotar“ zahvalio je svima koji su došli i uručio zahvalnicu direktoru JU „Bazeni Trebinje“ Bojanu Okuki.

„Mnogo smo srećni što ste svi danas ovdje, sa porodicom Čučković. Želim vam da ostvarite najbolje rezultate, a kako bi Ana rekla 'danas ćemo pobijediti'. Zahvalio bih Javnoj ustanovi 'Bazeni Trebinje' na ogromnoj podršci“, rekao je Čučković.

Bojan Okuka, direktor JU „Bazeni Trebinje“ zahvalio je Zoranu Čučkoviću na uručenoj zahvalnici i istakao da su oni uvijek tu da podrže sve sportiste Trebinja i okruženja, a posebno one koji se bave plivanjem i vaterpolom.

Organizator plivačkog mitinga je PK „Leotar“ uz podršku Grada Trebinja.