Izaberi pismo: ćirilica / latinica

Plivači PK „Leotar“ prvaci i viceprvaci BIH

plivaci 2024-min.jpg

Plivači Leotara osvojili su ukupno sedam medalja, od čega je jedna zlatna, četiri srebrne i dvije bronzane, na Zimskom Državnom prvenstvu u plivanju, koje je u organizaciji Plivačkog saveza Bosne i Hercegovine proteklog vikenda održano na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu.

Lena Radulović postala je prvak Bosne i Hercegovine u disciplini 200 metara leđno u kategoriji kadeta.

Marija Kurtović postala je viceprvak Bosne i Hercegovine na 50 i 100 metara slobodno, 50 metara prsno, 50 metara leđno u kategoriji mlađih juniora.

Bronzane medalje osvojili su : Đorđe Grubač u disciplini 200 metara prsno i Lena Radulović u disciplini 50 metara leđno.

Bojana Popović, Tijana Hamović, Lana Kovač i Aleksa Škoro svojim nastupom na državnom Zimskom prvenstvu ostvarili su zapažene rezultate i oborili svoje lične rekorde.

Na prvenstvu je učestvovalo dvadeset pet klubova iz Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske sa 344 plivača, od čega je 190 u muškoj i 154 u ženskoj konkurenciji.

 

Tagovi:

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja