Treće Evropsko prvenstvo u malom fudbalu „miniEURO 2014“ Herceg- Novi otvoreno je mečom Crna Gora-Škotska.

evropsko prvenstvo u malom fudbalu Herceg Novi 2014

Nakon toga prisutnim se obratio predsjednik Evropske mini fudbalske federacije Rumun Razvan Burleanu, kao i prvi čovjek Crnogorskog saveza Nebojša Kraljević.

Samo otvaranje i uvodni mečevi bili su magnet za uvo za oko 1.500 gledalaca i učesnika. Mini fudbalska reprezentacija Crne Gore pobjedom je startovala na prvenstvu. Rezultat je bio 3:2, najviše zahvaljujući dvostrukom strijelcu Željku Mrđenoviću, koji je postigao golove u 16. i 33.

minutu, prije toga domaću selekciju u vođstvo je doveo Alibabić u 7., a izjednačio je u 10. minutu Hejgen. Škotsku je u vođstvo doveo u 13. minutu Endrju. A zatim je Mrđenović preokrenuo rezultat. Druga, ako ne i prva ličnost meča, bio je sjajni golman Dejan Mirotić.

U drugoj utakmici ove grupe Moldavija je pobijedila Izrael 2:1.

Ostali rezultati prvog kola: Češka-Španija 0:3, Hrvatska-Italija 2:1, Rusija-Kipar 6:0, Kazahstan-Island 6:0, Turska-Engleska 2:3, Grčka-Litvanija 5:0, Rumunija-Slovenija 2:1, Slovačka-Vels 3:2.

CRNA GORA: Mirotić, Strunjaš, Abramović, Bojanović, Mrđenović 2, Ristić, Vuković, S. Drobnjak, Alibabić 1, G. Drobnjak, Miročević, Brnović, Milošević.

ŠKOTSKA: Mirerkof, Volf, Klause, Endrju 1, Skot, G.Finili, S. Finili, Hejgen 1, Anderson, Mur, Rasmsi, Klajn, G. Stelf i F. Stelf.