Policija crna gora.jpg

Crnogorska policija pronašla je dva ljudska skeleta u stanu u Igalu, od kojih je za jedan utvrđeno da pripada osobi M. A., koju je policija Srbije prijavila kao nestalu.

Jedan od skeleta bio je u fazi mumifikacije i neprepoznatljivog oblika, sa ostacima kostiju, saopšteno je iz PU Herceg Novi.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj na kojem je medicinski radnik Hitne pomoći konstatovao smrt u odnosu na jedan skelet, koji je nakon izvršenog uviđaja, po nalogu višeg državnog tužioca, izuzet sa lica mjesta, dok je mumificirane ostatke drugog skeleta uklonio i premjestio radnik pogrebnog preduzeća.

Nakon što su identifikovani posmrtni ostaci lica koje je MUP Srbije ranije prijavio kao nestalo, policijski službenici su preduzeli dalje istražne mjere i radnje u odnosu na drugo lice za koje je tokom kriminalističke obrade utvrđeno da je srodnik M.A, navodi se u saopštenju.

Poslije analize cjelokupnog događaja i vršenja uviđaja policijski službenici zaključili su da je radnik gradskog komunalnog preduzeća uklonio mumificirani skelet za koji je kasnije utvrđeno da se radi o licu M.I. i isti dislocirao na gradsku deponiju.

Policija je detaljno pretražila deponiju i pronašla posmrtne ostatke skeleta u istom stanju pa je skelet po nalogu tužioca u Višem državnom tužilaštvu dostavljen na vršenje sudsko-medicinske obdukcije.

Sveukupne aktivnosti nakon izvršene obdukcije u odnosu na oba skeleta rezultirale su utvrđivanjem da do smrti dva lica nije došlo nasilnim putem, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da službenici Uprave policije utvrđuju okolnosti pod kojima je došlo do neprepoznavanja činjenica prilikom vršenja uviđaja na licu mjesta u odnosu na drugo lice, o čemu je obaviješten viši državni tužilac u Podgorici koji će se, nakon sprovedenog uviđaja, izjasniti da li je izvršeno neko krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti.