Otvaranje-55.-Praznika-mimoze-11-februar-2024-1068x599.jpg

Tradicija duga 55 godina nastavljena je u Igalu. Pred ogromnim brojem Novljana i gostiju, odnosno prijatelja iz svih krajeva regiona od Vardara do Triglava, uz gala koncert ikone balkanskog zvuka Halida Bešlića, ali i nastupe sjajnog benda Teška industrija, ansambla Gradske muzike Herceg Novi i mažoretki, počeo je Praznik mimoze.

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić je, otvarajući 55. izdanje fešte u slavu žutog cvijeta, kazao da Praznik mimoze znači radost, jača prijateljstva i stvara nova, prkosi zimi i najavljuje proljeće, donosi zabavu i slavi život.

Za odličnu atmosferu pobrinuo se Halid Bešlić uz pratnju benda Auto stop, koji su nastup počeli jednom od poznatijih pjesama sarajevskog umjetnika „Dvadesete“.

Njegov prepoznatljiv glas i sposobnost da prenese duboke emocije, nikoga u publici nisu ostavili ravnodušnim. Ređali su se hitovi „Malo je dana“, „Čardak“, „Miljacka“, „Hej zoro“ koju je u glas pjevala publika, „Snijeg pade na behar na voće“, „Čudna jada od Mostara grada“…

Otvaranje-55.-Praznika-mimoze-12-februar-2024-1068x599.jpg

Svečanom otvaranju Praznika mimoze prisustvovali su predstavnici diplomatskog kora u Crnoj Gori, ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimir Martinović, kao i brojne delegacije iz gradova prijatelja i pobratima Herceg Novog.

Otvaranje-55.-Praznika-mimoze-13-februar-2024-1068x701.jpg