Zfk leotar tim1.jpg

U 11. kolu Prve lige Republike Srpske u Policama je ŽFK "Leotar" pobijedio ŽFK "Prijedor" iz istoimenog grada rezultatom 9:0 (5:0).

Ovom pobjedom Trebinjke su osigurale prvo mjesto i u narednoj sezoni igraće Premijer ligu BiH.

Iako nije prošlo ni 24 časa od posljednje prvenstvene utakmice ekipa Leotara je igrala odlično i na samom početku u četvrtom minutu Ana Jurić je postigla gol. Samo četiri minuta kasnije Jovana Filipović je povisila na 2:0, a u 15. minutu Una Rankić je postigla treći gol za svoju ekipu.

Jana Popadić je u 24. minutu povećala na 4:0, a peti gol djelo je Ane Krivokapić u 28. minutu. Rezultatom 5:0 otišlo se na poluvrijeme.

U drugom poluvremenu u razmaku od 14 minuta Rankićeva je postigla tri gola i to u 47, 59. i 61. minutu. Konačan rezultat 9:0 postavila je Ana Krivokapić u 67. minutu.

Nakon utakmice slavlje i radost u taboru Leotara jer su djevojke zajedno sa svojim trenerom Jelenom Milović i ostalima iz stručnog štaba obezbijedile ulazak u Premijer ligu.

Ovo je prva takmičarska godina za Leotar i to je godina iz snova.

"Možda smo i premašili snove. Svi smo radosni, a zahvalila bih se svima koji su oko kluba, a posebno mojim djevojkama koje su pokazale da su pravi tim. Rezultat je došao kao kruna na sve ovo. Ovim putem im čestitam i sigurno smo tim koji će biti dostojan Premijer lige i to ćemo dokazati. Imamo ekipu U-13 godina, spremni smo da napravimo dobar tim kadetkinja, a tu je i seniorski tim. Imamo mladu ekipu, a nekoliko djevojaka zbog godina nemaju prava da igraju u Premijer ligi tako da ćemo morati dopuniti ovaj tim. Tako ćemo stvoriti jaku i stabilnu ekipu", rekla je Milovićeva.

Zfk leotar tim2.jpg

Stadion u Policama, 50 gledalaca. Glavni sudija: Stefan Bokić (Bileća). Pomoćne sudije: Slobodan Vukosav i Mijat Suvajac (oba Trebinje). Delegat: Velibor Bodiroga (Trebinje).

ŽFK "Leotar": Kalač, Beatović, Krivokapić, Filipović (od 57. minuta Ignjatić), Jurić (od 46. minuta Todorović), Radovanović, Rankić, Popadić (od 46. minuta Pavlović), Stević, Blagojević, Panić.

ŽFK "Prijedor": Savić, Kesar (od 65. minuta Vidmar), Tanuševa, Kondić, Redžić, Obradović, Abazović, Milojica, Dobrijević, Tadić, Ćulibrk.