Osvijetljenja arslanagica mosta3.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i predstavnici preduzeća "Hidroelektrane na Trebišnjici" obišli su danas Arslanagića /Perovića/ most u ovom gradu na kojem su u toku radovi u okviru projekta osvjetljenja tri mosta u Trebinju, što sa 910.000 KM finansira ovo preduzeće.

Predstavnik preduzeća "Hidroelektrane ne Trebišnjici" Dragan Okuka rekao je novinarima da su kod ovog mosta pri kraju građevinski radovi, te da je u toku montaža elektromašinske opreme.

On je objasnio da nakon toga slijedi softversko podešavanje, testiranje i puštanje u rad opreme.

"Osvjetljenjem lukova na Perovića /Arslanagića/ mostu dobićemo dobru projekciju mosta uveče i u popodnevnim časovima. Oprema je automatizovana, moguće je i daljinsko upravljanje opremom", rekao je Okuka i dodao da će nakon ovog, biti realizovan projekat na Kamenom mostu i Mostu Ive Andrića.

On je podsjetio da su radovi na osvjetljavanju Arslanagića mosta počeli prije sedam dana, a planirano je da budu završeni do sredine maja.

"Kraj juna je otprilike rok za realizaciju kompletnog projekta vrijednog 910.000 KM koji finansiraju `Hidroelektrane na Trebišnjici` uz pomoć gradskih institucija", rekao je Okuka.

Osvijetljenja arslanagica mosta1.jpg

Predstavnik izvođača radova, firme "Fina tehno LED" Milan Kulić rekao je novinarima da je Trebinje inspirativno jer ima prelijepe objekte sa istorijskim i kulturnim nasljeđem, što traži poseban pristup.

"Oprema je poznate italijanske firme koja radi ovakve objekte po celom svetu, sa kojima radimo više od 35 godina. Nadam se da će ovo biti prelep objekat. Lukovi su predivni i oni noću treba da mostu daju viziju", naveo je Kulić.

arslanagica most 1-min.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da će Trebinje osvjetljenjem tri gradska mosta dobiti ljepšu dimenziju, te podsjetio da je inicijativa pokrenuta prije godinu dana, kada je izrađena i projektna dokumentacija.

"Grad Trebinje je finansirao izradu projektne dokumentacije. Učestvovaćemo u izgradnji video-nadzora da bi se osvjetljenje sačuvalo", naveo je Ćurić i dodao da postoje projekti osvjetljenja 14 objekata u Trebinju o čijoj će realizaciji biti odlučivano u narednom periodu

Osvijetljenja arslanagica mosta2.jpg