Akademac trebinje.jpg

U drugoj utakmici baraža za popunu Prve lige Republike Srpske FK "Akademac" je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" pobijedio KMF "Ljubić" iz Prnjavora rezultatom 5:4 (2:1) i tako postao novi prvoligaš jer je i u prvoj utakmici slavio sa 4:3.

Domaćin je odlično započeo utakmicu jer je preko raspoloženog Lazara Zečevića u 4  i 8. minutu poveo sa 2:0. Gosti su smanjili preko Borisa Žižaka u 12. minutu.

Vođstvom domaćina od 2:1 otišlo se na poluvrijeme.

Gosti izjednačuju na 2:2 golom Mašića u 22. minutu. Nakon ovoga gola uvukla se nervoza u redove domaćina, a u 33. minutu Mašić je pogodio stativu. Minut kasnije nakon prekršaja nad O. Šešeljem u kaznenom prostoru sudija je dosudio penal, ali jevgolman odbranio njegov udarac.

Gosti preokreću rezultat u 35. minutu preko Jevtića koji je ugurao loptu u mrežu domaćina. Ali, domaćini nošeni bodrenjem navijača u istom minutu izjednačuju golom O. Šešelja nakon odlične asistencije Zečevića.

U posljednja tri minuta viđena je prava drama.

O. Šešelj se izborio za jednu loptu i asistirao Zečeviću za 4:3. Gosti se ne predaju i u istom minutu golom Vasića izjednačuju na 4:4. Ipak, kapiten Zečević je postavio konačan rezultat u 39. minutu svojim četvtim golom i na taj način doveo svoju ekipu do pobjede od 5:4.

Nije više bilo vremena za prokret, a nastalo je slavlje u redovima Akademca.

Nakon utakmice igrač Aleksandar Belović je istakao da su se ostvarili ciljevi koji su zacrtali na početku sezone.

"Nezgodno je nakon regularnog dijela igrati plej-of jer cijela sezona je u te dvije utakmice. Ušli smo i među četiri najbolje ekipe u Kupu Republike Srpske i nadamo se najboljem. Ovo nam je dodatni stimulans za Kup, a lijepa je bila slika na tribinama jer se okupilo dosta djece iz naše škole. Nadamo se da ćemo sa dobrim rezultatima nastaviti i u budućnosti", rekao je Belović.

FK "Akademac": Stepanović, Janjoš, P. Šešelj, O. Šešelj, Zečević, Miladinović, Medan, Okuka, Mandić, Aćimović, Belović, Lojović, Milošević, Čečur.

KMF "Ljubić": Živković, Vasić, B. Žižak, Mašić, Kostrešević, Jevtić.