Rk leotar sloboda.jpg

Rukometaši "Leotara" su u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa BiH rezultatom 31:26 (13:12) pobijedili RK "Sloboda" iz Tuzle.

Na prvi pogled izgleda da je to bila laka pobjeda, ali je to bila tvrda i teška utakmica. Gosti su ušli u meč daleko bolje, agresivnije i poletnije za razliku od domaćina koji je bio bez ideje, bez svježine i vidjelo se da je ova pauza destruktivno djelovala na njih tokom prvih dvadesetak minuta.

Prvi gol za domaćina dao je Tepić koji se ubrzo i povrijedio i sigurno će pauzirati desetak dana.

Gosti su poveli 0:2, a u 10. minutu bilo je 2:6. Serijom 4:0 između 18. i 22. minuta domaćin stiže u prvo vođstvo 9.8, a nakon toga 11:9 i 11:10, da bi gosti ponovo preokrenuli rezultat u 28. minutu na 11:12.

Do odlaska na poluvrijeme sa dva gola Stankovića domaćin preokreće rezultat u svoju korist tako da se na pauzu otišlo sa 13:12.

Tokom drugog poluvremena Leotar polako povećava prednost, a gosti su bili samo dva puta na minus jedan 14:13 i 15:14 u 36. minutu jer Trebinjci prave seriju 3:0 i u 40. minutu je 18:14.

Trebinjci dolaze u 50. minutu na plus šest 26:20, a u 53. minutu bilo je i plus sedam 28:21 kao i u 57. minutu 31:24. Ipak, gosti do kraja utakmice prave mini seriju 0:2 tako da je krajnji rezultat 31:26.

Što je ostao ovaj rezultat zasluga je golmana Veselina Savovića koji je na leđima večeras imao veliki teret jer je golman Knežević imao zdravstvenih problema. To nije smetalo Savoviću da bude odličan i da ima 11 odbrana, a odbranio je i sedmerac Renatu Čajiću (koji je do tada četiri puta bio uspješan) kad je sudijski par označio kraj utakmice.

Svi igrači su dali doprinos pobjedi, ali uz Stankovića koji je postigao 10 golova, treba istaći odličnu ulogu Pavičića u napadu sa 4 gola, a toliko golova postigli su i Kukić, Šukić i Parežanin.

Nakon utakmice trener Dragiša Koraćević je istakao da je zadovoljan rezultatom i igrom.

"Momci su odigrali dobru utakmicu. Ovo je prvo poluvrijeme, ali što je važnije to je revanš u Tuzli. Idemo sa prednošću od pet golova, ali ne smijemo se zavaravati već u Tuzlu treba da idemo na pobjedu. Nedostatak Kneževića i Tepića smo nadomjestili kao prava ekipa i prava družina. U subotu u Premijer ligi igramo u Ljubuškom i idemo da se nadigravamo", rekao je Koraćević.

Sportska dvorana "Miloš Mrdić", 200 gledalaca. Sudijski par: Ante Rašić i Žarko Hrstić (Ljubuški). Delegat: Zdenko Alpeza (Mostar). Isključenja: Leotar 2x2, a Sloboda 7x2. Sedmerci: Leotar 5(5), a Sloboda 5(4).

RK "Leotar": Savović, Veraja, Milojević, Stanković 10, Ratković 3, Parežanin 4, Kukić 4, Berdović, Jovanović 1, Anđušić, Petrović, Tepić 1, Pavičić 4, Uljarević, Šukić 4, Turnić. Trener: Dragiša Koraćević.

RK "Sloboda": Dragičević 1, Suhonjić 2, Vuković, Anđelić, Mišetić 2, Z. Čajić, Lukić 1, Knežević 2, R. Čajić 6, Buljina 2, Pavlak, Kurteš 4, Hadrović, Gabrieri 5, Skopljak, Grubić 1. Trener: Mirko Mikić.