Leotar omarska.jpg

U 20. kolu Prve lige Republike Srpske FK "Leotar" je na stadionu u Policama pobijedio FK "Omarska" 1:0 (0:0). Još jednom se potvrdilo nepisano pravilo da su utakmice unaprijed dobijene u stvari najteže za igru.

Cmiljanović je u 15. minutu šutirao u golmana, a Leko je na centaršut Paranosa loptu prebacio preko gola. To je sve što se moglo vidjeti u prvih 45. minuta

U drugom poluvremenu prvi su zaprijetili gosti jer je u 51. minutu šutirao Kralj, ali je na mjestu bio golman Leotara. Dva minuta kasnije na centaršut Milovića najviši u skoku bio je Mariaga, ali je lopta otišla iznad gola.

Milićev šut u 57. minutu sa dvadesetak metara prošao je pored same lijeve stative gola gostiju, a u 70. minutu dugo očekivani gol. Nakon što je iz kornera loptu centrirao Cmiljanović, u kaznenom prostoru lopta je udarila u ruku jednog igrača gostiju, a sudija je pokazao na bijelu tačku.

Uspješan realizator penala bio je Cmiljanović i na semaforu je pisalo 1:0.

Kada su mnogi očekivali da će to biti podstrek za domaće da još više napadaju sve se dešavalo na polovini terena, a Đuderija je u 85. minutu nakon drugog žutog dobio crveni i otišao je u svlačionicu. Domaćin je ostao sa deset igrača.

Treba zabilježiti još šut Mariaga u 90. minutu sa desne strane, ali je golman gostiju odbio loptu u korner. Tako je Leotar došao do minimalne pobjede.

Nakon utakmice trener Oleg Ćurić je istakao da bez obzira na posljednje mjesto Omarske znali su da ih čeka teška utakmica.

"Znao sam da će biti teška utakmica i da bez obzira na to što nije bilo ljepote u igri mislim da smo zasluženo pobijedili. Čestitao bih momcima jer su vjerovali u sebe do posljednjeg minuta. Evidentan je pritisak na momke što zbog terena, a i ostalih stvari. Koluimbijac Mariaga je bio dobar, ali imamo još tri igrača koja nisu imali pravo na igranje, a i nekoliko igrača povrijeđenih. Očekujem ove sedmice da se kompletiramo i da poboljšamo igru u svakom segmentu", jasan je bio Ćurić.

U narednom kolu Leotar gostuje u Goči gdje ga dočekuje FK "Sutjeska".

Stadion u Policama, 150 gledalaca. Glavni sudija: Igor Ilić (Pale). Pomoćne sudije: Nemanja Vujadin Istočno Sarajevo) i Strahinja Trifković (Pale). Delegat: Radenko Borić (Milići). Crveni karton: Đuderija (dva žuta). Žuti kartoni: Leko (Leotar), a Kopanja, L. Nišić, Jovičić i Begović (Omarska).

FK "Leotar": Vidaković, Milović (od 90. minuta Glogovac), Cmiljanović, Babić, Begić (od 90. minuta Kapor), Leko, Tatar (od 46. minuta Đuderija), Mariega, Vasiljević, Paranos (od 46. minuta Kolak), Milić (od 78. minuta Šušnjar).

FK "Omarska": Zgonjanin, Kopanja, Kralj, Panić (od 80. minuta Marin), Krecelj, Stojnić, Jaćimović, L. Nišić, Jovičić, Đ. Nišić, Domuzin (od 68. minuta Kovačević).