skola drazin do rekonstrukcija 2024 (2).JPG

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić obišao je danas područnu osnovnu školu u Dražin Dolu, u kojoj je u toku rekonstrukcija prostorija koju, uz podršku Vlade Republike Srpske finansira Grad Trebinje.

Ćurić je rekao da je riječ o radovima vrijednim 43.000 KM, koji su obezbijeđeni zahvaljujući projektu koji je Grad aplicirao kod Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske - Agencija za agrarna plaćanja.

"Izvode se unutrašnji i spoljni radovi u školi. Već je postavljen klima-uređaja, u toku je rekonstrukcija prostorija (zidova i podova) i dijela fasade koji pripada školi, završeno je postavljanje otvora, a počinje se i sa uređenje školskog dvorišta i postavljanja ograde oko već izgrađenog igrališta", naveo je Ćurić.

Radove izvodi preduzeće "Radnik", čiji su majstori u školi vikendima i u popodnevnim satima kada djece nema, jer se nastava izvodi u prijepodnevnoj smjeni.

Područna škola u Dražin Dolu je stavljena ponovo u funkciju 2007. godine, kada je obnovljena i od tada funkcioniše kao područno odjeljenje Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj".