Akademac zahumlje3.JPG

U 21. kolu Druge lige Republike Srpske u futsalu grupa jug KMF "Zahumlje" je bio bolji od KMF "Akademac" 4:3 (2:1). Kolo prije kraja, Akademac je na prvom mjestu, a Zahumlje drugom sa 43 boda, tri boda više od KMF "Jahorina" i KMF "Kalinovik".

Zahumlju je potreban bod u Foči protiv KMF "Medicinski fakultet" da uđu u doigravanje za ulazak u Prvu ligu Republike Srpske jer u slučaju poraza najbolji međusobni skor ima Jahorina koja bi tada bila drugoplasirana ekipa, a Akademac je odavno rezervisao prvo mjesto.

Zahumlje je povelo golom Vujovića u četvrtom minutu. Drugi gol na utakmici dao je Cimirot tako da je Zahumlje u 15  minutu vodilo sa 2:0. Ali na poluvrijeme se otišlo sa 2:1 jer je Akademac smanjio razliku golom Predraga Šešelja iz kaznenog udarca sa šest metara.

U četvrtom minutu drugog poluvremena Milidragović je doveo svoju ekipu u vođstvo od 3:1, ali autogolom Srđana Andrića Akademac ponovo smanjuje na 3:2 u 31. minutu. Samo minut kasnije Begenišić ponovo povećava prednost Zahumlja na 4:2, a konačan rezultat utakmice 4:2 postavio je Zečević u 39. minutu.

Sportska dvorana "Miloš Mrdić", 200 gledalaca. Prvi sudija: Dušan Berak, a drugi Strahinja Vuković (oba Trebinje). Delegat: Bogoljub Čevriz (Čajniče). Žuti karton: Zečević (Akademac).

KMF "Zahumlje": Tubić, Milidragović, Begenišić, Cimirot, Srđan Andrić, Dabarčić, Savo Andrić, Ninković, Vujović, Ristić.

KMF "Akademac": Stepanović, Janjoš, P. Šešelj, Milošević, Zeečvić, Miladinović, Medan, Mandić, Okuka, Aćimović, O. Šešelj, Milojević, Muratović, Čečur.