Kup bih zok gacko5.jpg

Odbojkašice ŽOK "Gacko RD Swisslion" večeras su u Orašju u finalu Kupa Bosne i Hercegovine savladale vječitog rivala ŽOK Bimal Jedinstvo iz Brčkog sa 3:1 (25:13,25:23,16:25,25:16).

Izabranice Saše Slijepčevića i njegovog asistenta Gorana Koprivice su sigurnom igrom još jednom dokazale da su trenutno najbolja ekipa u državi i potpuno zasluženo nakon 10 godina u klupske vitrine donijele trofej namijenjen pobjedniku Kupa Bosne i Hercegovine.

Priznanje za najkorisniju igračicu finalne utakmice potpuno zasluženo je ponijela primač servisa ŽOK Gacko RD Swisslion, Jelena Stanimirović.

Kup bih zok gacko4.jpg

Odbojkašice najuspešnijeg gatačkog sportskog kolektiva u nastavku sezone očekuje borba za odbranu titule prvaka Bosne i Hercegovine.

U odlučujuće bitke ka pohodu na treći trofej u tekućoj sezoni kreću iz Grada sunca u Trebinju, utakmicom četvrtfinala plej-ofa, koja se igra u petak, 15. marta, protiv OK Centar ORT iz Sarajeva.

Iz kluba ističu da veliku zahvalnost duguju sponzorima, bez kojih ovaj uspjeh ne bi bio moguć, a prvenstveno generalnom sponzoru kompaniji Swisslion i njenom predsjedniku Rodoljubu Draškoviću.

Kup bih zok gacko1.jpg

Kup bih zok gacko6.jpg

Kup bih zok gacko3.jpg

Kup bih zok gacko2.jpg