Rk leotar.jpg

U 18. kolu Premijer lige BiH u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" RK Leotar" je pobijedio rezultatom 32:25 (16:14) ekipu "Čapljine" iz istoimenog grada. Ovo je četvrta pobjeda u nizu Trebinjaca i sada se nalaze na diobi četvrtog mjesta jer po 20 bodova imaju i RK "Sloboda" iz Tuzle i RK "Vogošća".

Gosti su poveli 0:2, a u desetom minutu bilo je 2:6. Gosti su vodili i u 15. minutu sa 6:9, a u 20. minutu imali plus četiri 9:13. Do odlaska na poluvrijeme domaćin pravi seriju 7:1 tako da je prvih 30. minuta završilo sa dva gola prednosti 16:14.

Na početku drugog poluvremena domaćin je u 40. minutu vodio sa četiri gola razlike 22:18 i tad se već vidjelo ko će biti pobjednik utakmice. Samo se nije znalo koliko će biti razlika.

Nakon 60. minuta na semaforu je pisalo 32:24. Najefikasniji kod pobjednika bili su Ratković sa 7 i Parežanin sa 5 golova, a kod gostiju Bartolović je dao 6 golova.

Nakon utakmice trener Dragiša Koraćević je istakao da je njegova ekipa u početku utakmice imala nekoliko promašenih zicera, a gosti su to iskoristili. 

"Jurili smo rezultat 20 minuta i onda smo nakon tajm-auta napravili seriju 7:1 i preokrenuli rezultat u našu korist i na odmor otišli sa dva gola prednosti. Nakon toga do kraja smo imali kontrolu igre i utakmice i osvojili smo zasluženo dva boda. Na ovaj način smo završili ciklus od četiri utakmice i toliko pobjeda i sada idemo na pauzu", rekao je Koraćević.

Sada slijedi reprezentativna pauza, a potom RK "Leotar" igra četvrtfinalnu utakmicu Kupa BiH u kojoj u Trebinju dočekuje RK "Sloboda".

Sportska dvorana "Miloš Mrdić", 250 gledalaca. Sudijski par: Andrej Kolobarić i Danijel Križanović (oba iz Mostara). Delegat: Mario Križanić (Ljubuški). Isključenja: Leotar 3x2, a Čapljina 6x2. Sedmerci: Leotar 4(2), a Čapljina 3(3).

RK "Leotar": Savović, Ninković, Veraja 2, Milojević 3, Stanković 3, Ratković 7, Parežanin 5, Kukić 3, Anđušić, Petrović, Tepić 4, Pavičić 4, Uljarević, Šukić 1, Turnić, Knežević. Trener: Dragiša Koraćević.

RK "Čapljina": Akrapović 2, Ćemeraš, Ševo 3, Kolovrat 2, Pavlović 6, Kovač 2, Matić, Pažin 1, Dragićević, Ćubela 1, Bartolović 7, L. Raguž, K. Raguž, Vasilj, Sesar. Trener: Dejan Stojak.