Leotar bsk.jpg

U 18. kolu Prve lige Republike Srpske u Trebinju je FK "Leotar" pobijedio FK "BSK" iz Banjaluke 1:0 (0;0).

Nakon današnje pobjede Trebinjci su ostavili Banjalučane na 27 bodova, dok je Leotar na 30 i nalazi se na petom mjestu na tabeli.

Iako su gosti brzim kontrama prijetili domaćinu, konkretniji je bio domaćin kada je u 14. minutu nakon centaršuta Tatara, lopta došla do Leka čiji šut zaustavlja desna prečka gola gostiju.

Na odmor se otišlo sa rezultatom 0:0.

Leotar je poveo u 49. minutu, a kasnije se ispostavilo da je to jedini gol na utakmici. Nakon prodor Milovića sa desne strane uslijedio je udarac u lijevu stranu gola gostiju i to je bilo 1:0.

Pet minuta kasnije Begić je šutirao poviše gola, a u nadoknadi vremena Kolak je sa desne strane šutirao, ali pored gola.

Nakon utakmice trener Oleg Ćurić je istakao da su najvažnija tri boda.

"Bila je teška utakmica bez neke ljepote, a svi smo vidjeli kakav je bio teren i za nas, ali i za protivnika. Mislim da smo u prvom poluvremenu igrali dosta čvrsto i došli do nekoliko šansi. Drugo poluvrijeme smo odlično otvorili, dali gol. Međutim, zbog izmjena (povrede i neki drugi razlozi), došlo je do preokreta jer igrači koji su ušli nisu unijeli svježinu i energiju koju smo tražili od njih već se unijela nervoza", jasan je Ćurić.

U narednom kolu Trebinjci gostuju FK "Famos" u Istočnoj Ilidži.

Stadion u Policama, 400 gledalaca. Glavni sudija: Marko Domazet (Istočna Ilidža). Pomoćne sudije:Njegoslav Bošković (Bijeljina) i Milan Spasojević (Zvornik). Žuti kartoni. Milović, Cmiljanović, Milić i Đajić (Leotar), Moconja i Stojičić (BSK).

FK "Leotar": Vidaković, Milović (od 79. minuta Glogovac), Cmiljanović, Milić (od 79. minuta Pandžić), Kolak, Leko, Đajić (od 46. minuta Babić), Begić (od 58. minuta Paranos), Vasiljević, Maksić, Tatar. Trener: Oleg Ćurić.

FK "BSK": Modić, Radulović, Jagodić, Moconja, Savanović, Stojičić, Radović, Petrović, Kujundžić. Eriić. Runić. Trener: Bojan Puzigaća.