Rk leotar borac.jpg

U 15. kolu Premijer lige u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" RK "Leotar" je pibijedio "Borac" iz Banjaluke rezultatom 32:24 (15:12). Ovo je šesta pobjeda Leotara, a četvrti poraz Borca.

Trebinjci su u svim segmentima nadigrali protivnika, a Jovanović i Šukić su pokazali da su adekvatna pojačanja za trebinjskog prvoligaša.

Nakon ove pobjede Leotar ima 14 bodova i gol razliku 352:344.

Prvi gol u proljećnom dijelu Premijer lige za domaćina dao je novi igrač Željko Šukić, a nakon toga je i Kukić dao drugi gol za Leotar i na semaforu je pisalo 2:0. Zatim je bilo i plus tri (5:2), a u 15. minutu bilo je 7:5.

U 20. minutu domaćin vodi sa četiri gola prednosti 12:8. Na poluvrijeme se otišlo sa tri gola viška za domaćina 15:12.

U 37. minutu je plus pet za domaćina 20:15, a trener Banjalučana Irfan Smailagić je zatražio minut odmora. Ipak, domaćin povećava prednost na plus šest 21:15. Golom Ratkovića u 48. minutu Leotar dolazi do najveće prednosti do tada 26:19, a poslije je bilo i 27:20, a novim golom Ratkovića opet je plus sedam 28:21.

Golom Parežanina Leotar vodi 31:23 u 58. minutu. Posljednji minut sa tribina se orilo Leotar, Leotar, Leo, Leo... od strane navijača koji su bili zadovoljni igrom svojih ljubimaca.

Pečat na krajnji rezultat dao je Vladimir Stanković koji je trideset sekundi do kraja utakmice iz sedmerca dao gol i postavio konačan rezultat 32:24.

Kod domaćina je odličan bio golmanski par Savović i Knežević, a najefikasniji su bili Stanković i Parežanin sa po 7 golova, ali svaki igrač je dao svoj doprinos ovoj velikoj pobjedi.

Kod gostiju bolji od ostalih su bili Đurđević i Klimavets koji su dali po 5 golova.

U narednom kolu Trebinjci gostuju u Zavidovićima gdje ih dočekuje RK "Krivaja".

RK "Leotar": Savović, Veraja, M. Ninković, Milojević 1, Ratković 5, Parežanin 7, Stanković 7, Kukić 3, Berdović, Pavičić, I. Petrović, Tepić 2, Jovanović 2, Šukić 5, Uljarević, Knežević. Trener: Dragiša Koraćević.

RK "Borac": Grahovac, Ivanović, Stojanović, Đurđević 5, Muhović, Rađenović 3, N. Petrović 3, Bubić 3, Nježić, Zalevskyi 2, Hadžić 2, Malivojević 1, Sivka, Subotić, Knezović, Klimavets 5. Trener: Irfan Smailagić.