zrk leo.jpg

U Sportskoj dvorani “Miloš Mrdić” u organizaciji Ženskog rukometnog kluba "Leotar" odigran je izuzetno atraktivan rukometni tromeč u kome su učestvovale ekipe ŽRK "Hercegovina" iz Nevesinja, RK "Budućnost" iz Podgorice i domaćina, u selekciji U-16.

U prvoj utakmici su se sastali Leotar i Hercegovina i nakon meča u kome su se ekipe smjenjivale u vođstvu, u samoj završnici Trebinjke su ispustile prednost te je utakmica završena neriješenim rezultatom 13:13.

U druge dvije utakmice svu raskoš rukometne igre predstavile su djevojke iz Podgorice i pokazale da dolaze kao nove nade jednog od najvećih rukometnih klubova u Evropi. Prvo su savladale ekipu Hercegovine uvjerljivim rezultatom 31:11, a zatim domaći Leotar rezultatom 21:5.

Veoma zanimljivo je bilo gledati upravo prvo poluvrijeme ove utakmice u kojoj su srčane igračice Leotara uspjevale da odolijevaju rivalkama i održavale većim dijelom izjednačen rezultat. Tada dolazi do povrede Milane Šupljeglav veoma bitnog igrača u odbrani domaćih što su Podgoričanke veoma brzo iskoristile i stekle nenadoknadivu prednost.

Takođe, u završnici utakmice nakon nezgodnog doskoka dolazi do povrede golmana Ksenije Kojović koja je do tada bila jedan od najzapaženijih aktera turnira. To je uticalo na pad u igri i ostanak bez mogućeg pružanja otpora superiornoj ekipi RK "Budućnost".

ŽRK "Leotar": K. Kojović, I. Spaić, Vukoje, Musić, M. Spaić, S. Kojović, Ilić, Grubačić, Bujaković, Zubac, Ćurić, Šupljeglav. Treneri: Marko Ambulija i Zdravko Komnenović.