Zfk crvena zvezda pripreme trebinje 20241.jpg

Na pripremama pred nastavak proljećnog dijela u Super ligi Srbije u Trebinju je boravila ekipa ŽFK "Crvena zvezda" iz Beograda.

Nakon 11 kola, Beograđanke se nalaze na prvom mjestu sa 33 boda i gol razlikom 48:5.

Ovaj klub je na pripremama u Trebinju bio i u februaru 2022. godine i bili su oduševljeni. Zbog toga su se vratile jer su uvjerene da će im pripreme na jugu Hercegovine pomoći da dođu do onoga što dugo sanjaju (dupla kruna) i da ispišu istoriju ŽFK "Crvena zvezda".

"Postojimo 13. godina i osvojili smo Kup u sezoni 2017/2018, a nemamo titulu. U ovoj sezoni želja nam je dupla kruna i mislim da dolazi naše vrijeme ne zbog mene, već zbog rada i truda ovih djevojaka. U interesu Sportskog društva 'Crvena zvezda' i svih je da ženski fudbalski klub bude jak", rekla je Sremčevićeva.

U odnosu na 2022.godinu ŽFK "Crvena zvezda" je napredovala na svim poljima od kondicije, kadra do energije.

"Sad smo u jednom lijepom zaletu. Ambicije su titula i da se ispiše istorija i daj Bože dupla kruna. To su najveće ambicije koje smo pred sebe postavili i izlazak u Evropu. Ja sam za zdravu konkurenciju i samo tako se daju dobri rezultati. Nisam za to da jedan klub vedri i oblači godinama ili sezonu već bi željela da svi budemo bolji jer samo tako ženski fudbal može biti bolji u Srbiji. Na taj način jednu druge stimulišemo na rad i to je zdrava konkurencija jer se svi trudimo da budemo bolji", objasnila je Sremčevićeva.

Sandra Sremčević je prva dama na visokoj funkciji u Fudbalskom savezu Srbije (potpredsjednik) i jedna od četiri žene u svijetu koja se može pohvaliti ovako visokim dostignućem i prva žena u istoriji srpskog fudbala koja je dodijelila jedan pehar namijenjen pobjedniku muškog nacionalnog Kupa.

Zfk crvena zvezda pripreme trebinje 20242.jpg

"Mišljenja sam da rad i ljubav bez kalkulacija uvijek nađu pravi put. Sve je došlo sa razlogom i ja imam neku misiju koju treba da uradim za sve ove djevojke i za ženski fudbal u Srbiji. Imamo planove, ali mislim da je generalno problem ženskog fudbala vidljivost. Ako vas vide to može da privuče sponzore, a tim sponzorima dajemo sigurnost i kvalitet svim drugim klubovima i moramo da podignemo bazu igrača", kazala je ona.

Na kraju razgovora za TrebinjeLive.ingo, Sremčevićeva se zahvalila ŽFK "Leotar" na odigranoj prijateljskoj utakmici.

"Lijepo je što postoji ovakav klub u Trebinju i vrijeme je pred njima. Ima dosta potencijala, ali treba da se radi. Ovdje nam je lijepo, a i Trebinje je crveno-bijeli grad. Zvezda je život", jasna je bila Sremčevićeva.