Akademac tango 2.jpg

U 13. kolu Druge lige Republike Srpske u futsalu grupa jug u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" KMF "Akademac" je pobijedio KMF "Tango 2" iz Istočnog Sarajeva 3:2 (2:2). Ovo je 11 pobjeda Trebinjaca koji se nalaze na prvom mjestu sa 33 boda i gol razlikom 52:28.

Gledaoci su uživali u jednoj lijepoj, neizvjesnoj i tvrdoj utakmici u kojoj je bilo prilika za još golova sa obje strane, a domaćin je promašio i tri kaznena udarca sa deset metara.

Gosti su dva puta vodili u prvih 20. minuta, domaćin je stizao rezultat, a u drugom poluvremenu su ga preokrenuli i došli u vođstvo.

Poveli su gosti u 8. minutu preko Jasmina Ligate. Dva minuta kasnije P. Šešelj je uputio odličan udarac, ali golman gostiju je bio na mjestu i zaustavio je loptu.

U 13. minutu mlađi Šešelj je izjednačio na 1:1, a minut kasnije nakon ubačene lopte sa lijeve strane najbolje se snašao Pandža za 1:2.

P. Šešelj je u 15. minutu nakon šestog akumuliranog prekršaja izveo kazneni udarac sa 10 metara, ali je pogodio stativu kao i minut kasnije Janjoš. Ipak, domaćin dolazi do izjednačenja u 17. minutu kada O. Šešelj "vara" dvojicu igrača u kaznenom prostoru gostiju i na semaforu je pisalo 2:2.

Drugi kazneni udarac nakon prekršaja Trebinjci su izveli u 19. minutu, ali šut O. Šešelja je odbranio Trifković.

Rezultatom 2:2 otišlo se na poluvrijeme.

Domaćin je imao šansu u 29. minutu preko Belovića, ali on sa četiri metra šutira visoko poviše gola.

Kapiten Zečević u 31. minutu dovodi svoju ekipu u vođstvo. Sa desetak metara iz slobodnog udarca uputio je oštar udarac, lopta se odbila od živi zid ponovo do njega, a on opet snažno udara loptu koja se našla u mreži gostiju.

Niko nije očekivao da će to biti i konačan rezultat utakmice.

Domaćin je promašio i treći kazneni udarac u 32. minutu nakon šestog akumuliranog prekršaja jer je Čečurev udarac otišao pored gola.

Do kraja utakmice gosti su pokušavali da stignu do izjednačenja, ali se domaćin odbranio.

U narednom kolu igra se derbi kola, a možda i prvenstva jer Trebinjci gostuju drugoplasiranoj ekipi KMF "Kalinovik".

Sportska dvorana "Miloš Mrdić", 100 gledalaca. Prvi sudija. Dušan Berak, drugi sudija: Strahinja Vuković (oba Trebinje).
Delegat: Marko Novaković (Bileća). Žuti kartoni: Zečević (Akademac), Trifković, Ligata i Šehovac (Tango 2).

KMF "Akademac": Stepanović, Belović, P. Šešelj, Milošević, Zečević, Miladinović, Janjoš, Mandić, O. Aćimović, O. Šešelj, Milojević, A. Lojović, Čečur.

KMF "Tango 2": Trifković, Kenjić, Babić, Ligata, Purković, Honić, Salčin, Vučinić, Pandža, Šehovac, Lindov.