Leotar velez.jpg

U drugoj prijateljskoj utakmici pred početak proljećnog dijela Prve lige Republike Srpske FK "Leotar" je slavio protiv FK "Velež" iz Nevesinja 4:0 (1:0).

Tokom prvog dijela utakmice između osmog (Leotar) i desetog (Velež) na tabeli u prvenstvu viđen je jedan gol i bila je ravnopravna utakmica, ali u drugom dijelu nakon izmjena vidjela se velika razlika.

Nevesinjci, većinom juniori, nisu mogli da se suprotstave Trebinjcima koji su takođe igrali sa mlađim igračima i Veležu su neophodna pojačanja u koliko misle da sačuvaju prvoligaški status.

Nakon izjednačene igre, u 28. minutu Milovićev šut otišao je preko gola. Trebinjci su poveli sa 1:0 u 36. minutu kada je Leko dobio duboku loptu na desnom krilu, prevario golmana Vukanovića i neometan poslao loptu u mrežu.

Rezultatom 1:0 otišlo se na pauzu.

Na početku drugog poluvremena Perišić je odlično reagovao i spasio svoju mrežu. Nakon toga dominacija Trebinjaca jer se ređaju šanse pred golom Zurovca.

Paranos centrira na glavu Pandžića preko gola, a u 70. minutu agilni Kolak oduzima loptu odbrani gostiju i iskosa sa lijeve strane povećava vođstvo na 2:0.

Deset minuta kasnije akcija Glogovac, Paranos do Kolaka za 3:0. Golman gostiju je u 85. minutu odlično reagovao nakon šuta Đuderije, ali samo minut kasnije nakon šuta Pandžića unio je loptu u gol za 4:0.

Minut prije kraja utakmice Đuderijin šut zaustavlja lijeva stativa, a na samom kraju utakmice golman gostiju odbranio je odličan Pandžićev udarac.

Nakon utakmice trener Oleg Ćurić je istakao da se ovim mečom završava prvi dio priprema i igrači imaju slobodan dan.

"Dobili smo ono što smo tražili od momaka, da istrče i da se ponašaju u skladu sa onim čemu težimo. Plod odnosa na terenu i zalaganja je opravdan rezultatom. Idemo u drugu fazu priprema gdje pojačavamo tempo po svim pitanjim rada gdje nas očekuju utakmice na 'Mimoza kupu'. Težimo da dovedemo dva napadača", rekao je Ćurić.

FK "Leotar": Vidaković, Đajić, Babić, Milić. Milović, Mijanović, Šušnjar, Tatar, Begić, Paranos, Leko. Još su igrali: Perišić, Kapor, Đuderija, Pandžić, Glogovac, Spaić, Lakić, Milojević.

FK "Velež": Vukanović, Abaza, Petković, Repović, Gutić, Sekulović, G. Prodanović, Anđelović, Drašković, S. Prodanović, Mikulić.