Zok gacko.jpg

Na konferenciji za novinare Ženskog odbojkaškog kluba /ŽOK/ "Gacko RD Swisslion" o predstojećoj polusezoni i uspjehu u prošloj kalendarskoj godini govorili su kapiten Ana Gajić, igračice Tamara Divljan i Ivana Radović i sportski direktor Ivan Maljević.

Kapiten ŽOK "Gacko RD Swisslion" Ana Gajić naglasila je da je 2023. godina najuspješnija u istoriji kluba.

"Imali smo premijerni nastup u Ligi šampiona, osvojili smo Kup Republike Srpske, došli smo do osmine finala Kupa CEV, a sve je to prethodilo osvajanju Prvenstva BiH kad smo prekinuli 15 godina dugu dominaciju ekipe iz Brčkog. Ponosna sam na ekipu jer smo na pauzu otišli sa 12 pobjeda i samo dva izgubljena seta. Imali smo veliki broj utakmica i nije bilo lako iznijeti sve to", rekla je Gajićeva.

Sportski direktor ŽOK "Gacko RD Swisslion" Ivan Maljević je rekao da u posljednjih deset godina klub bilježi značajne rezultate i u vrhu je ženske odbojke u zemlji.

"Nadam se da ćemo biti nosilac BH odbojke i prepoznatljivi u Evropi. Raduje me i ohrabruje za budućnost što imamo 130 djevojaka koje treniraju svaki dan", rekao je Maljević.

On je dodao da su u proteklom periodu djevojke igrale po dvije utakmice sedmično tako da su za 45 dana autobusom prešli preko 12.000 kilometara i da Gacko treba da bude regionalni centar ženske odbojke za Hercegovinu.

"Ekipu ŽOK 'Jedinstvo' iz Brčkog smo dobili na njihovom terenu u završnici Kupa Republike Srpske i nakon 21 godine prekinuli njihovu dominaciju. To je naš treći trofej i u nastavku Prvenstva BiH želimo da osvojimo prvo mjesto. Dio našeg projekta je da svaka djevojka koja potiče iz Hercegovine prvo dođe kod nas, a ako to dijete svojim znanjem i tehnikom prevazilazi našu sredinu — nećemo nikoga sprečavati da sutra postane nova Tijana Bošković, koja je svima nama uzor i sve djevojke gledaju u nju", objasnio je Maljević.