Akademac zahumlje2.JPG

U 10. kolu Druge futsal lige Republike Srpske grupa jug KMF "Akademac" pobijedio je FK "Zahumlje" sa 5:3 (1:0). Gradski derbi je okupio oko 500 gledalaca.

Tokom svih 40. minuta viđena je velika borba, dosta šuteva, odbrana golmana, lijepih golova sve ono što krasi futsal.

U prvih 20. minuta, iako je bilo lijepih akcija i prilika na obje strane (u 18. minutu Vujovićev udarac pogodio je stativu), gledaoci su vidjeli samo jedan gol, a dao ga je Dejan Janjoš tako da je Akademac otišao na odmor sa golom prednosti.

Tokom drugih 20. minuta viđeno je sedam golova. Prvo je ekipa Zahumlja izjednačila u 25. minutu, a samo minut kasnije Zečević je asistirao Miliću čiji šut pogađa mrežu Tubića za 2:1. U 27. minutu na asistenciju Cimirota, Milidragović dovodi svoju ekipu do izjednačenja 2:2.

Akademac zahumlje3.JPG

P. Šešelj majstorski lobuje Tubića u 28. minutu za 3:2, da bi samo dva minuta kasnije asistirao Miliću za 4:2. Nakon ovog gola skoro deset minuta ekipa Zahumlja igra bez golmana što im se osvetilo jer gube loptu, a P. Šešelj sa svoje polovine šalje loptu u praznu mrežu za 5:2 u 32. minutu. Samo što se krenulo sa centra Savo Andrić smanjuje na 5:3, a minut kasnije Srđan Andrić je spasio čist gol jer je blokirao Milićev šut koji je išao prema praznom golu.

Do kraja utakmice Zečević nije iskloristio odličnu šansu da poveća vođstvo, a u 39.minutu Vujović nije iskoristio priliku koja mu se ukazala da smanji rezultat. Tako je ova utakmica završena rezultatom 5:3.

Nakon 10. kola dvije trebinjske ekipe su zamijenile mjesta jer je Akademac sada drugi sa 21 bodom, sa utakmicom i bodom manje od prvoplasiranog Kalinovika dok je Zahumlje ostalo na 19 bodova.

Akademac zahumlje1.JPG

Nakon utakmice trener KMF "Akademac" Goran Lojović naglasio je da je zadovoljstvo što je drugi lokalni derbi završen bez ikakvih incidenata.

"Mislim da je bio dobar futsal, ali je moglo biti i bolje. Vjerovatno je važnost meča uticala na to. Pohvalio bih mlade igrače sa obje strane golmana Stepanovića, zatim Milidragovića jer su se konačno pojavili mladići koji žele da igraju futsal i da ne gledamo dugi niz godina jedna te ista imena. Nadam se da će se još pojaviti mladih igrača, a ekipi Zahumlja čestitam kao i mojim igračima i nadam se da će obje ekipe ući u baraž", kazao je Lojović.

U nartednom kolu Zahumlje je domaćin KMF "Medicinski fakultet" iz Foče, a Akademac gostuje u Višegradu gdje ga dočekuje istoimena ekipa.

Sportska dvorana "Miloš Mrdić" 500 gledalaca. Prvi sudija: Dušan Berak (Trebinje). Drugi sudija: Strahinja Vuković (Trebinje). Delegat: Miljan Vukadinović (Nevesinje).

KMF "Akademac": Stepanović, Aćimović, Belović, P. Šešelj, Zečević, Miladinović, Janjoš, Mandić, Milić, O. Šešelj, Milojević, A. Lojović, Milošević, Čečur.

KMF "Zahumlje": Tubić, Begenišić, Cimirot, Srđan Andrić, Vico, Milidragović, Savo Andrić, Ninković, Vujović, Bokić.