Rk leotar vogosca.jpg

U 12. kolu Premijer lige BiH u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" RK "Leotar" i RK "Vogošća" iz istoimene opštine igrali su neriješeno 29:29 (12:14). Nakon ovog kola Leotar je na šestom mjestu sa 12 bodova (sedam manje od prvoplasirane Gračanice), a Vogošća je na 15 bodova.

Domaćin je poveo sa 1:0, a u osmom minutu imao je i 4:2 kao i u 17. minutu 8:6. Nakon toga, gosti preuzimaju inicijativu i i prelaze u vođstvo koje je u 26. minutu bilo 10:12, a bilo je i plus tri 11:14, ali Dimitrijević u posljednjim sekundama daje gol za 12:14 i tim rezultatom otišlo se na poluvrijeme.

Tokom drugog poluvrmena domaćin je stalno zaostajao po dva gola i u onom momentu kada su se približili na minus jedan uvijek bi brzopleto reagovali i gosti su ponovo dolazili na plus dva.

Ipak, pri rezultatu 26:28 u 54. minutu domaćin pravi seriju 3:0 i u 59. minutu dolazi u vođstvo 29:28. Tada su imali šansu da ovjere pobjedu, ali opet su u prazno potrošili loptu gosti izjednačuju i na kraju su imali posljednji napad koji nisu iskoristili tako da je ostalo 29:29.

Nakon utakmice trener Dragiša Koraćević je istakao da je ovo bila tvrda utakmica.

"Mi smo na početku bili bolji, ali od sredine prvog poluvremena oni su preokrenuli. U posljednjih osam minuta bio je egal i odlučivala je jedna lopta. Mi smo imali napad za vođsto, a oni za pobjedu a mislim da je to rezultat realan", rekao je Koraćević. 

U narednom kolu je hercegovački derbi jer Leotar gostuje u Nevesinju protiv RK "Hercegovine".

Sportska dvorana "Miloš Mrdić" 200 gledalaca. Sudijski par: Ivo Bošnjak i Josip Marić (oba Mostar). Delegat: Goran Sušić (Čapljina). Isključenja: Leotar 2x2, a Vogošća 6x2 i direktni crveni Jelačić. Sedmerci: Leotar 5 (4), a Vogošća 4 (3).

RK "Leotar": Savović (4 odbrane), Veraja, Ninković, Milojević 4,Stanković 4, Ratković 5, Parežanin 4, Kukić 4, Berdović, Todorov, Mrvaljević 1, Tepić, Pavičić 1, Uljarević, Dimitrijević 7, Knežević (8odbrana). Trener: Dragiša Koraćević.

RK "Vogošća": Mutapčić, Kadrić, Đapo 1, Džemidžić, Čordalija, Grujić 2, Trapara, Tahirović, Ombaša 10, Čabaravdić 3, Jelačić, Memić 4, Burić 5, Baraković 4, Omanović. Trener: Senad Skopljak.