Nba.webp

Košarkaši Denver Nagetsa pobijedili su u gostima Atlanta Hokse sa 129:122, u utakmici NBA lige koju su obilježili srpski košarkaši Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović.

Atlanta je bolje počela utakmicu i imala već u prvoj četvrtini 11 poena prednosti. Denver se razigrao predvođen Jokićem, a pomogao je i Džulijan Stouter sa 13 poena u drugom kvartalu. Brzo su Nagetsi nadoknadili dvocifren zaostatak, preuzeli vođstvo krajem prvog poluvremena i nisu ga ispustio do kraja utakmice.

Imao je Denver i velikih 20 poena više od protivnika u četvrtoj deonici, Atlanta je uspjela da priđe na 126:122 u posljednjem minutu, ali nisu Nagetsi dozvolili veliki preokret.

Denver je pobjedom u Atlanti prekinuo niz od tri poraza, dok su Hoksi svoj nastavili jer im je ovo već četvrti uzastopni neuspjeh.

Bogdanović je odigrao utakmicu karijere u porazu njegove Atlante. Za 36 minuta postigao je 40 koševa, uz 10 pogođenih trojki, i zabilježio tri skoka i tri asistencija.

Zatrpavao je nekadašnji košarkaš Partizana koš Denvera iz svih pozicija.

Bogdanović je tako nadmašio svoj prethodni rekord još iz 2020. godine, kada je u dresu Sakramenta postigao 35 poena. Takođe, nikada u NBA karijeri nije pogodio više trojki na jednoj utakmici, a najbliži je bio kada je Šarlotu 2021. ubacio osam.

Reprezentativac Srbije je prvi igrač u istoriji Hoksa koji je postigao 40 poena uz 10 pogođenih trojki na jednoj utakmici. Prije Bogdanovića, samo je Danilo Galinari u dresu Atlante ubacio dvocifren broj šuteva za tri poena.

Jokić je bio blizu tripl-dabl učinka, jer je za 36 minuta na terenu postigao 25 poena, uz osam skokova, devet asistencija i tri ukradene lopte.

Odličan u pobjedi Denvera bio je Džamal Marej sa 29 poena (12-15), dok je mladi Džulijan Stroter ubacio 22.

Denver sada ima skor 15 pobjeda i devet poraza, a Atlanta devet pobjeda i 13 poraza.