Zrk leotar.jpg

U 9. kolu Lige mladih, ŽRK "Leotar" je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" pobijedio ŽRK "Kiseljak" iz istoimene opštine 24:17 (11:6). Ovom pobjedom Trebinjke su došle u sam vrh prvenstvene tabele.

ŽRK Leotar je odigrao posljednju utakmicu u zvaničnim takmičenjima za 2023. godinu, a nastavak ligaških takmičenja u ovoj i u omladinskim ligama ŽRK Leotar očekuje nakon božićnih praznika u 2024. godini.

Domaća ekipa je dobro počela utakmicu i imala je tri gola prednosti 4:1, 5:2, i postepeno je povećavala tako da se na odmor otišlo sa 11:6.

Tokom drugog poluvremena Leotar je povećao svoju prednost tako da je trener Zdravko Komnenović dao šansu i najmlađim rukometašicama.

Krajnji rezultat je bio 24:17.

Trener Komnenović je imao samo riječi hvale za svoje igračice i naglasio da su djevojlke pobjedu posvetile Ivani Spaić kao rođendanski poklon.

"Još jednom moram da istaknem K. Kojović sa 12 odbrana i S. Kojović sa 12 golova, komandanta odbrane Miu Spaić, slavljenicu Ivanu Spaić koja je imala četiri odbrane i dala gol, debitantkinje Teodoru Ćurić i Irinu Grubač. Sve ostale djevojke takođe zaslužuju pohvale za odličnu igru", jasan je Komnenović.

ŽRK "Leotar": K. Kojović (12 odbrana), Vukoje 3, S. Kojović 12, M. Spaić 4, Musić 2, Šišić 1, I. Bujaković 1, I. Spaić (4 odbrane + 1 gol), Šupljeglav, A. Grubačić, Zubac, Ćurić, Grubač. Trener: Zdravko Komnenović.

ŽRK "Kiseljak": Bošnjak 6, Oroz 10, Lučić, Marjanović, Bilić, N. Kusin 1, Antičević, Barešić, Raguz; Ivanić. Trener: Bojan Kusin.