Akademac 2.jpg

U 9. kolu Druge lige Republike Srpske grupa jug u Palama je KMF "Jahorina" izgubila od KMF "Akademac" 3:4 (1:0). Ovo je šesta pobjeda Trebinjaca i trenutno se nalaze na drugom mjestu sa 18 bodova i jednim bodom zaostatka iza vodećeg KMF "Kalinovik":

Gledaoci u Sportsko-poslovnom centru "Peki" u prvom poluvremenu vidjeli su samo jedan gol, a u nastavku utakmice šest.

Poveo je domaćin u 13. minutu, a gol je dao Maljukan. Niko nije očekivao da će to biti i jedini gol u prvih dvadeset minuta.

U nastavku je viđena goleada jer je između 31. i 40. minuta pistignuto sedam golova. Prvo je Ognjen Aćimović u 31. minutu izjednačio na 1:1, a dva minuta njegov imenjak Šešelj doveo je goste u vođstvo 1:2.

Trebinjci su u 35. minutu dali i treći gol. Strijelac je bio Aćimović. Domaćin je smanjio vođstvo u 36. minutu preko Ćorovića, a Trbo je u 40. minutu i izjednačio na 3:3.

I kada su se svi ponadali da je to i konačan rezultat Nemanja Čečur je dao gol u posljednjim sekundama utakmice i tako svojoj ekipi donio tri dragocjena boda.

U narednom kolu u derbiju Akademac dočekuje KMF "Zahumlje".

SPC "Peki", gledalaca: 200. Sudije: Bojan Pejić (Sokolac) i Miroslav Bjelica (Istočno Sarajevo). Treći sudija: Uroš Jugović (Pale). Delegat: Goran Andrić (Istočno Sarajevo). Žuti kartoni: Baričanin, Miletić i Ćorović (Jahorina), a P. Šešelj (Akademac).

KMF "Jahorina": Baričanin, Ćorović, Lukić, Košarac, Trbo, Simić, Matović, Čvoro, Maljukan, Miletić, Paprica, Pandurević, Tešanović, Lazarević.

KMF "Akademac": Stepanović, P. Šešelj, Belović, O. Šešelj, Zečević, Miladinović, Aćimović, Janjoš, Milojević, Lojović, Milošević, Čečur.