Rk leotar rk gracanica.jpg

U zaostaloj utakmici 4. kola Premijer lige u rukometu, u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" RK "Leotar" je poražen od RK "Gračanica" iz istoimene opštine 23:24(9:11). Ovo je drugi poraz Trebinjaca u prvenstvu koji su ostali na 9 bodova, a ekipa Gračanice ih je prestigla na tabeli i sada ima 11 bodova.

Svi su očekivali jedan težak meč, ali očito je da je Leotar u krizi igre, naročito u napadu gdje su igrali nervozno.

Kada je protivnik davao šansu da se primakne na gol razlike domaćin je gubio lopte ili promašivao zicere, a gosti rutinski kažnjavali. I na kraju kad je Leotar izjednačio u 59. minutu na 23:23 gosti su poveli, 23:24, a domaćin je imao priliku da izjednači.

Rješenje u napadu je bio cepelin, ali ta kombinacija je bila pročitana od strane gostiju. Mnogi se pitaju da li je to bio potez na kraju utakmice kada se treba izjednačiti ili izgubiti utakmicu ili se taj atraktivni potez izvodi kad ekipi ide i kad vodi sa više golova razlike.

Leotar je u prvom poluvremenu samo u dva navrata vodio i to sa 2:1 u petom i sa 9:8 u 24. minutu, a stalno je bio u zaostatku. Nakon vođstva od 9:8 do odlaska na odmor gosti su napravili mini seriju 0:3 i prvo poluvrijeme je završeno 9:11.

Tokom drugih 30 minuta gosti su bili non-stop u prednost tri gola razlike i u 55. minutu bilo je 20:23. Tada domaćin na krilima publike i dobre odbrane Kneževića pravi seriju 3:0 i u 59. minutu stižu do izjednačenja 23:23.

Ipak, Gračanica postiže gol za konačan rezultat 23:24.

Nakon utakmice, trener Dragiša Koraćević je istakao da je njegova ekipa u prvom poluvremenu imala puno problema u napadu i dala samo devet golova.

"U drugom poluvremenu smo jurili rezultat i u nekim situacijama kad smo se trebali vratiti promašili smo zicere , a njihov golman je odbranio. Čestitke igračima Gračanice na zasluženoj pobjedi, a moji momci su imali ogromnu želju, ali nas je ona možda odnijela u kontra ritam. Nema vremena za tugu jer treba da još jače zbijemo redove i podignemo glave. Nakupilo se umora, nosioci igre su iznijeli veliki teret, a nemamo široku rotaciju. Svaka nam je utakmica bitna kao i ova", rekao je Koraćević.

U narednom kolu Trebinjci gostuju u srijedu u Tuzli gdje ih dočekuje RK "Sloboda".

Sportska dvorana "Miloš Mrdić", 300 gledalaca. Sudijski par: Ivo Bošnjak i Jospi Marić (oba Mostar). Delegat: Slaven Tomić (Ljubuški). Isključenja: Leotar 3X2, a Gračanica 8X2.

RK "Leotar": Savović, Veraja, Ninković, Milojević 3, Stanković 9, Ratković 2, Parežanin 2, Kukić 4, Todorov, Petrović, Mrvaljević, Tepić, Pavičić 2, Uljarević 1, Dimitrijević, Knežević. Trener: Dragiša Koraćević.

RK "Gračanica": Džanbegović, Šahdanović, Mehmedović, Isaković 3, Ahmetašević, Šabić, Karanović 2, Mehmedović 5, Džinović 2, Mešinović, Mehmedčehajić 5, Demirović, Hamidović 5, Dautović 1, Mehić, Musić 1. Trener: Damir Doborac.