Policija.jpg

U Policijskoj upravi Trebinje danas je obilježena krsna slava Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – Sveti Arhangel Mihailo.

Pomen poginulim pripadnicima policije sa područja Hercegovine služio je vladika zahumsko-hercegovački Dimitrije i  obavljen je u crkvi svetog cara Lazara, a zatim položeno cvijeće na Spomen-obilježje poginulim pripadnicima CJB Trebinje.

Čestitajući krsnu slavu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – Svetog Arhangela Mihaila, načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa je istakao da se nikada ne smiju zaboraviti poginuli pripadnici MUP-a koji su svoju žrtvu ugradili u temelje RS.

„Želim da posebno pozdravim porodice poginulih pripadnika MUP-a Republike Srpske i da kažem da je žrtva njihovih članova porodice ovom ministarstvu i Republici Srpskoj najveća. Ja mogu da kažem da imamo dobar bezbjednosni ambijent i svojim aktivnostima održaćemo takav trend“, kazao je Laketa.

Pero Vuković, predsjednik Skupštine Boračke organizacije Trebinje je čestitajući svim pripadnicima PU Trebinje krsnu slavu kazao da je od izuzetne važnosti što se okupljamo na godišnjicu pogibje pripadnika koji su svoje živote dali za Republiku Srpsku.

„Oni su dali nešto najsvetije  što se može dati a naša obaveza je da ih se sjećamo i tako će biti dok budemo hodali ovom zemljom“, kazao je Vuković.