Jadran Ferencvaros1.jpg

U 4. kolu Lige šampiona grupa C na zatvorenom olimpijskom bazenu u Trebinju VK "Jadran" iz Herceg Novog poražen je od VK "Ferencvaroš" iz Budimpešte 10:17 (1:4, 4:5, 2:4, 3:4). Novljani su odigrali meč sa dosta grešaka naročito u napadu kada su izgubili nekoliko lopti i kada su nekontrolisano šutirali prema golu protivnika.

Mađarski šampion koji u svojim redovima ima sedam mađarskih reprezentativaca, dvojicu Itlijana i reprezentativca Srbije Dušana Mandića, nije se dao iznenaditi, jer su igrali rutinski sigurno, kažnjavali svaku grešku svog protivnika i dokazali da su ozbiljan kandidat da osvoje Ligu šampiona.

Domaćin je poveo sa 1:0 golom Kholoda iz peterca u trećem minutu. Fekete u petom minutu izjednačava na 1:1. Nakon toga, Ferencvaroš za 90 sekundi daje tri gola i to Vigvari (dva) i Mandić jedan te je prva četvrtina završena 1:4.

Tokom druge četvrtine Jadran je zaigrao bolje i u 10. minutu smanji preko Sladovima na 2:4. Ali gosti opet preko Merkulova povećavaju na plus tri 2:5. Razliku od tri gola Ferencvaroš drži sve do 14. minuta kada Fekete povećava na 4:8. Do odlaska na poluvrijeme obje ekipe daju po jedan gol - Nagaev za Jadran, a Varga za Ferencvaro, tako da je nakon 16. minuta igre na semaforu pisalo 5:9.

Ekipa iz Budimpešte održava prednost od pet golova razlike tokom cijele treće četvrtine, a u posljednjem minutu i povećava razliku na plus šest 7:13. Golovima Nagy, Vigvarija i Argiropulosa gosti imaju i plus devet 7:16 u 27. minutu. Do kraja utakmice domaćin daje tri gola, a gosti jedan za konačan rezultat 10:17.

Srpski reprezentativac Dušan Mandić je rekao da je zadovoljan sa rezultatom i da je njegova ekipa zasluženo pobijedila.

"Mislim da moja ekipa može da osvoji Ligu šampiona jer imamo kvalitet, u ekipi je devet svjetskih šampiona i zašto se ne bi nadali da možemo da napadamo prvo mjesto. Povrijeđen nam je je jedan centar koji se ubrzo vraća u ekipu i koji će nam dosta dobro doći u dubini napada", kazao je Mandić.

Trener Jadrana Petar Radanović je istakao da najveći problem što su protivniku na početku pustili četiri gola, a od toga su tri puta izašli u kontru, što se ovakvim ekipama ne smije dozvoliti.

"Uspjeli smo da se konsolidujemo, ali protiv ovakve ekipe teško je napraviti iskorak da vi njih stižete. To su ozbiljni igrači na vrhunskom nivou koji svaku vašu grešku koriste. Žao mi je zbog četiri, pet golova koje smo olako primili, a nadam se da ćemo iz ove utakmice izvući neke pouke. Mislim da nas je dosta njihov jaki fizički duel iscrpio tako da smo u napadu imali lošija rješenja", rekao je Radanović.

Nakon četvrtog kola prvi je Ferencvaroš sa 12, drugi Jadran iz Splita sa 6, treća je Crvena zvezda sa 4, a četvrti Jadran iz Herceg Novog sa 2 boda.

Olimpijski bazen Banje, 500 gledalaca. Sudije: Georgios Stavridis (Grčka) i Julien Bourges (Francuska). Delegat: M. Koganov (Azerbejdžan). Peterci. Jadran 3 (3).

VK "Jadran": Đurović (6 odbrana), Kholod 1, Vučurović 1, Vukičević 1, Vujović, D. Radović 2, Gardašević, Gojković, Sladović 2, Caraj 1, V: Radović 1, I. Radović (1 odbrana).

VK "Ferencvaroš": Szakonyi (1 odbrana), Mandić 2, Pohl, Merkulov, Argiropulos, 1, Di Somma, Fekete 2, Vigvari 5, Nagy 2, Varga 2, Damonte 2, Vogel (8 odbrana).

Jadran Ferencvaros2.jpg

vaterpolo mec jadran ferencvaros1.jpg

vaterpolo mec jadran ferencvaros2.jpg