Rk leotar tb1.jpg

U prvoj utakmici 2. kola EHF Kupa u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" RK "Leotar" je pobijedio ZRHK Tenax Dobole iz Letonije rezultatom 24:22 (14:9).

Prva evropska utakmica izazvala je veliko interesovanje među ljubiteljima sporta koji su od početka dali do znanja trebinjskim rukometašima da će glasno navijati i biti uz njih.

Odavno nije viđena ovakva atmosfera u dvorani, a rukometaši su im trudom, zalaganjem i borbenošću za svaku loptu dokazali da nisu džaba došli u dvoranu.

Igrači na parketu i i gledaoci su mogli da vide neke novine jer je promijenjena rasvjeta u dvorani, a stavljen je i drugi semafor na suprotnoj strani od sadašnjeg tako da su rukometaši imali sve uslove za odličnu igru.

Leotar je poveo sa 1:0, a prvi evropski gol u Trebinju dao je Marko Parežanin i to će biti upisano zlatnim slovima u istoriju trebinjskog rukometa, a Ratković je u četvrtom minutu doveo svoju ekipu u vođstvo od 2:0.

Gosti su svoj prvi gol dali u devetom minutu kada su smanjili na 2:1. Stanković svoj prvi od dvanaest golova daje u devetom minutu. Domaćin polako povećava svoju prednost tako da je u 15. minutu plus pet 9:4, a u 28.minutu bila je i najveća razlika na utakmici plus šest.

Ipak, u posljednjem minutu gosti smanjuju na 14:9 i tim rezultatom odlazi se na odmor.

Tokom drugog poluvremena gosti polako smanjuju razliku i u 42. minutu na semaforu piše 16:16, 17:17, a golom Plume u 44. minutu dolaze u vođstvo 18:19. Ipak, Trebinjci skupljaju snagu i dolaze opet do plus 3 (21:18), ali na kraju utakmice na semaforu je pisalo 24:22.

Kraj utakmice navijači su dočekali na nogama i aplauzima i pjesmom ispratili igrače u svlačionicu. Revanš se igra za sedam dana u Letoniji.

Nakon utakmice trener Dragiša Koraćević je čestitao svojim igračima na jednoj dobroj, požrtvovanoj igri.

"Cijelu utakmicu su ginuli i bili su ko jedan. To je presudilo, a gosti su dosta doprinijeli da ovo bude jedna dobra evropska utakmica. Hvala publici koja je došla u ovolikom broju, koja nas je od zagrijavanja do kraja utakmice bodrila i navijala za nas. Bilo je pet golova razlike i možda je njihova šira klupa na rosteru bekovskih linija i iskustvo igranja ovih utakmica bilo na njihovoj strani. Dali smo sve od sebe i mislim da smo zasluženo pobijedili", rekao je Koraćević.

Trener gostiju Sandris Versakovs je istakao da je očekivao tešku utakmicu.

"Prije nekoliko dana izgubili smo dva, tri igrača. Bila je teška utakmica, a dva gola razlike u modernom rukometu nije puno. Dočekujemo Leotar u Letoniji, vidjećemo", rekao je Versakovs.

Sportska dvorana "Miloš Mrdić", 1.200 gledalaca. Sudijski par: Ismailj Metalari i Nenad Nikolovski (oba Sjeverna Makedonija). Delegat: Emir Bešlija (Crna Gora). Sedmerci: Leotar 6(8), a ZRHK Tenax Dobole 4(4). Isključenja: Leotar 3x2, a ZRHK Tenax Dobole 5x2.

RK "Leotar": Savović, Knežević (8 odbrana), Berdović, Stanković 12, Milojević 5, Ratković 2, Parežanin 2, Dimitrijević 2, Uljarević 1, Veraja, Ninković, Kukić, Pavličić, Petrović, Tepić, Todorov. Trener: Dragiša Koraćević.

ZRHK Tenax Dobole: Veršakovs 7, Arajs 5, Usans 2, Suleiko 2, Kreicbergs 2, Politers 2, Krumins 1, Plume 1, Pancenko, Pilpuks, Suharevs, Juzups, Elferts, Kugis (11 odbrana), Putra (1 odbrana). Trener: Sandris Versakovs.

Rk leotar tb2.jpg