Rodoljub draskovic.jpg

Predsjednik Poslovnog sistema "Svislajon" Rodoljub Drašković rekao je da je sa 7.000.000 KM predviđenih za izgradnja nove Gimnazije izmirio dugovanja Industrije alata za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Drašković je kazao da su o ovome upoznati gradska vlast, a da je Gradu prepustio da završi preostale radove na novoj zgradi Gimnazije, odnosno pronađe novog zadužbinara.

"IAT je dobio rješenje od Poreske uprave o prinudnoj naplati obaveza nastalih prije privatizacije, što je bila dužna da izreguliše i poravna račune Vlada Republike Srpske.  Jasna je namjera - da se IAT otjera u stečaj, da se ugasi djelatnost IAT-a i da se prisvoji imovina sa kojom bi oni trgovali. Spasio sam IAT i 850 radnih mjesta i očuvao djelatnost", poručio je Drašković.

On je istakao da više od godinu dana čeka da se nova zgrada Gimnazije proglasi investicijom od posebnog društvenog interesa, što do danas nije odrađeno.  

nova gimnazija trebinje2.jpg

"Teškom mukom sam ostvario pravo da se na zadužbinarstvo ne obračunavaju porezi. Danas je predmetna zadužbina-investicija završena više od 70 odsto i izgrađena i isfinansirana", poručio je Drašković, komentarišuće današnji tekst portala TrebinjeLive.info.

Prema njegovim riječima, ponosan je na sva učinjena djela u Hercegovini i Trebinju.

"U najtežim uslovima privređivanja sačuvao sam Industriju alata Trebinje, podigao prehrambenu industriju, izgradio turistički kompleks, otvorio na hiljade radnih mjesta. Od Trebinja sam napravio turističku destinaciju kakve nema u cijeloj Evropi", naveo je  Drašković.

On je istakao i da je u Trebinje i Hercegovinu investirao više nego svi zajedno u istoriji Hercegovine.

"Jasno sam saopštio da se moje ime, ime Rodoljuba Draškovića, neće naći pisano nigdje u Trebinju, pa ni na zgradi  hrama nauke i umjetnosti.  Moja odluka nije politički čin i politika me ne interesuje, a valjda je svima jasno da u životu ne prihvatam ucjene, ni reketiranje.   Svoju ljudsku čast ne dam ni po cijenu života. Vjerovatno vam je poznato da mi je nedavno dodijeljen orden časti za učinjena djela i da sam kao privrednik nauspješniji Srbin današnjice", zaključio je Drašković.