Fk leotar.jpg

U 10. kolu Prve lige Republike Srpske FK „Leotar“ je u Policama savladao FK „Rudar“ iz Prijedora sa 1:0 (0:0). Ovo je prvi poraz lidera na tabeli koji je ostao na 23 boda, a Trebinjci nakon ove pobjede imaju 19 bodova.

Šta reći o utakmici u kojoj je viđen samo po jedan šut u okvir gola sa obje strane. Domaćin je tokom prvog poluvremena imao terensku inicijativu, ali bez izrazitih šansi za gol, a gosti su se opredijelili na odbranu i u kontranapadu su željeli da ugroze gol protivnika, ali im to nije uspijevalo.

Bilježimo šansu u 45. minutu, kada je sa ivice kaznenog prostora nakon odbijene lopte volejom loptu zahvatio Penić, ali je ona otišla iznad gola.

Odmah nakon toga otišlo se na poluvrijeme.

Tokom drugog poluvremena ista stvar, ali su gosti bili daleko aktivniji na polovini Leotara. Šut Demonjića iskosa sa desne strane u 68. minutu golman Perišić je odbranio, a lopta se odbila do prečke i otišla u korner.

Pet minuta kasnije Cmiljanović iz korner loptu ubacuje u kazneni prostor i lopta je prešla sve igrače, a na drugoj stativi dočekao je Leko i nogom pogodio mrežu gostiju.

Do kraja utakmice nije bilo nikakvih promjena tako da je Leotar došao do zaslužene pobjede

U narednom kolu Trebinjci gostuju u Istočnom Sarajevu gdje ih dočekuje FK „Slavija“.

Stadion u Policama, 500 gledalaca. Glavni sudija: Mario Jelić (Banjaluka). Pomoćnici: Branimir Đermanović (Čelinac) i Aleksandar Milaković (Banjaluka). Delegat: Nemanja Dojčinović Banajluka).

FK „Leotar“: Perišić, Milović (od 70. minuta Paranos), Milić (od 90. minuta Kolak), Cmiljanović, Babić, Đuderija, Đajić, Begić, Leko (od 89. minuta Glogovac), Šušnjar, Penić (od 70. minuta Krneta). Trener: Oleg Ćurić.

FK „Rudar“: Trninić, Ignjatović (od 70. minuta Rauš), Pekija, Komazec (od 63. minuta Santos), Demonjić, Živanović, Milaković (od 76. minuta Petrović), Marić, Raković, Amoah, Smajić (od 78. minuta Kovačević). Trener: Srđan Marjanović.