Leotar radnik.jpg

U 6. kolu Prve lige Republike Srpske u Trebinju je FK "Leotar" odigrao neriješeno 1:1 (0:1) sa FK "Radnik" iz Bijeljine. Ova utakmica, koja je najavljivana kao derbi kola, nije opravdala očekivanja.

Domaćin je u utakmicu ušao veoma nervozno, bez agresivnosti, čvrstine i nisu imali šuta prema golu gostiju sve do 35. minuta kada je nakon centaršuta Aćimović loptu zahvatio glavom i poslao je pod samu prečku, ali golman Radnika je odbio u korner.

Za to vrijeme gosti su pokazali da na jug Hercegovine nisu došli da se brane. Bili su agresivniji, brži, jači u duelima i plod takve igre je njihovo vođstvo u 13. minutu. Tada je iz klasične kontre Stevanović poslao loptu duboko naprijed na desnu stranu, tamo je bio Albijanić, napravio nekoliko koraka i kad mu se u noge bacio Perišić on ga je rutinski prebacio i lopta je završila u mreži. To je sve što se moglo vidjeti tokom 45. minuta.

Čim je lopta krenula sa centra Leotar je krenuo u ofanzivu i vidjelo se da je to sasvim druga ekipa. U dvije minute bilo je nekoliko šansi, a iz velike gužve u 47. minutu Leko je iskosa sa lijeve strane prevario golmana Lakića i na semaforu je pisalo 1:1.

Minut kasnije nakon centaršuta Paranosa, Aćimović šutira glavom pored lijeve stative gostiju. Od 60. minuta splasnuli su napadi domaćina, a sve je više posla bilo za sudiju koji se do kraja utakmice izgubio i svojim lošim suđenjem nervirao sve koji su bili u Policama.

Na kraju utakmice navijači su zvižducima i povicima ispratili sudije sa terena.

Nakon utakmice trener Oleg Ćurić, koji je dobio tokom utakmice žuti, a na kraju utakmice i drugi žuti karton (crveni), istakao je da će biti vjerovatno kažnjen zbog crvenog kartona.

"Ako Oleg Ćurić treba da bude kažnjen, neka bude kažnjen. Jednostavno, nekim stvarima u fudbalu nije mjesto. Što se tiče same utakmice čestitao bih igračima Radnika na fer i korektnoj utakmici. Moji su momci u prvih 45. minuta ušli ležerno i nisu ispoštovali dogovor iz svlačionice. Drugo poluvrijeme je sasvim nešto drugo, čestitao bih i pohvalio svoje momke sa svime što smo iznijeli. Imao je Radnik, a i mi neke šanse tako da je ovo realan rezultat", rekao je Ćurić.

Nakon šestog kola, Trebinjci se nalaze na osmom mjestu sa 10 bodova. U narednom kolu Leotar gostuje u Prnjavoru gdje ga dočekuje FK "Ljubić".

Stadion u Policama, 500 gledalaca. Glavni sudija: Darko Vukojević (Doboj). Pomoćne sudije: Aleksandar Milaković (Banjaluka) i Bojan Maksimović (Modriča). Delegat: Nemanja Kulina (Istočno Sarajevo). Žuti kartoni: Milović, Leko, Paranos, Pandžić i Ćurić (Leotar), a Stevanović (Radnik). Crveni kartoni: Ćurić i Ramić (Leotar).

FK "Leotar": Perišić, Milović, Cmiljanović, Đuderija (od 57. minuta Pandžić), Milić, Krneta, Aćimović, Begić, Sosa (od 71. minuta Glogovac), Leko (od 47. minuta Penić), Paranos (od 86. minuta Šušnjar). Trener: Oleg Ćurić.

FK "Radnik": Lakić, Janjić, Vasić, Kruz (od 81. minuta Došlo), Stevanović, Despotović, Albijanić (od 46. minuta Sampson), Perišić, Amidžić, Ristanović, Adeshina (od 60. minuta Stjepanović). Trener: Velibor Đurić.