zfk leotar emina2.jpg

U subotu ŽFK "Leotar" gostuje u Doboju gdje ga dočekuje ŽFK "Sloga" i na taj način počinje svoj dugo očekivani start u Prvoj ligi Republike Srpske.

Prema riječima trenera Jelene Milović, njena ekipa sa nestrpljenjem čeka da počnu utakmice za koje su se pripremali.

"Spremno očekujemo početak utakmice u Doboju gdje ćemo odigrati našu prvu zvaničnu takmičarsku utakmicu. Pripremni mečevi su pokazali da imamo mlad, ali kvalitetan tim i da smo odradili jedan po meni dobar pripremni period. Dvije posljednje utakmice koje smo izgubili u Splitu od ŽNK 'Hajduk' sa 4:1 i u Nikšiću od ŽFK 'Ekonomist' sa 1:0 došle su u pravi momenat i dali su ekipi motiv da se još bolje radi. Porazi su nam dali do znanja da ne možemo tek tako ući u prvenstvo i da ćemo se prošetati kao što nas već mnogi vide u Premijer ligi", rekla je Milovićeva.

ŽFK "Leotar" je odigrao je šest pripremnih utakmica i od toga zabilježio tri pobjede, jedan neriješen rezultat i dva poraza.

"Splićanke su napravile ekipu sa kojom konkurišu na prvo mjesto u HNLŽ, ali ove dvije utakmice gdje smo poražene su pokazale da imamo problem sa rosterom jer klupa nije na tom nivou da može da odgovori na zahtijeve. Imali smo problem sa povredama jer smo nakon 45 minuta sa Hajdukom mijenjali Popadićevu i Radovanovićevu koje sa nama nisu putovali ni u Nikšić. U Doboju neću moći računati na njih dvije i sigurno da nam je potrebno još nekoliko imena, ali tu smo da radimo sa onim što imamo i da se djevojke dokazuju", iskrena je Milovićeva.

Prvenstvo je dugo i u Prvoj ligi Republike Srpske ima 10 klubova.

"Pripremali smo se i radili za prvo mjesto jer su to naše ambicije. Meni je drago da su djevojke sa strane osjetili našu energiju i pokazale kroz utakmice da mogu odgovoriti na sve naše zahtijeve. Na nama je da kroz prvenstvo pokažemo ono što smo radili, stvaramo dobar osjećaj i pobjednički mentalitet", objasnila je Milović.

Utakmica se igra u subotu u Doboju sa početkom u 17.00 časova.