Fk leotar famos.jpg

U 2. kolu Prve lige Republike Srpske FK "Leotar" je u Policama pobijedio FK "Famos" iz Istočne Ilidže 3:0 (2:0). Domaćin je zasluženo slavio iako nije prikazao neku briljantnu igru.

Prvi šut prema golu gostiju rezultirao je golom. Centaršut sa lijeve strane izveo je Kolak, a najvišu u skoku je bio Aćimović koji je uputio loptu u lijevi donji ugao golmana gostiju.

Gosti su zaprijetili preko Lazića u 24. minutu kada je bio najviši u skoku, ali njegov udarac glavom sa pet metara otišao je preko gola domaće ekipe. U 29. minutu nakon centaršuta Begića sa desne strane loptu je više nespretno nego spretno udario Krneta tako da je lopta iznenadila i dva igrača gostiju koja su se nalazila na gol crti. Ovo je bio prvi gol Ognjena Krnete u dresu Leotara (stigao je u Trebinje prije četiri dana).

Rezultatom 2:0 otišlo se na poluvrijeme.

Treći gol za Leotar dao je Begić nakon intervencije golmana gostiju i sa same gol linije loptu poslao u mrežu. Paranos je u 64. minutu centrirao, ali je Aćimovićev šut prošao pored lijeve stative gostiju.

Gosti su najveću priliku imali u 75. minutu kada je sa desne strane Kuljanin obišao golmana Perišića i uputio loptu u prazan gol, ali se na gol crti pojavio Cmiljanović i loptu izbacio u korner.

Do kraja utakmice nije bilo šansi tako da je nakon 90 minuta na semaforu pisalo 3:0.

Nakon utakmice trener Trebinjaca Oleg Ćurić je naglasio da mu je neko prije utakmice ponudio ovakav rezultat bez dileme bi ga prihvatio.

"Bilo je sigurno nekih stvari da valja, ali dosta stvari treba da se popravi. Nismo bili baš onako agresivni kako smo radili tokom sedmice i nismo ispoštovali neke stvari, ali nas je negdje za ovaj pređašnji rad i nagradio rezultat. Pohvalio bih svoje igrače na strpljenju i čestitao im na pobjedi. Treba da napomenem da treba strpljenja i volje i treba fdosta vremena da se neke stvari stave na svoje mjesto, ali tri boda su najvažnija", rekao je Ćurić.

U narednom kolu FK "Leotar" putuje u Omarsku gdje ga dočekuje istoimena ekipa.

Stadion u Policama, 200 gledalaca. Glavni sudija: Nemanja Aleksić (Banjaluka). Pomoćnici: Tomislav Gračanin i Aleksandar Milaković (oba Banjaluka). Delegat: Danijel Mišeljić (Nevesinje). Žuti kartoni: Milović, Milić, Đajić, Begić i Glogovac (Leotar), a Stjepanović, Perović i Lazić(Famos).

FK "Leotar": Perišić, Milović, Cmiljanović, Babić, Milić(od od 69. minuta Glogovac), Leko, Kolak(od 58.minuta Šušnjar), Aćimović (od 78. minuta Pandžić), Đajić, Begić (od 69. minuta Đuderija), Krneta (od 58. minuta Paranos). Trener: Oleg Ćurić.

FK "Famos": Rončević, Abrego, Tiro, Stjepanović(od 69.minuta Škrba), Perović, Danilović (od 69. minuta Bjeloš), Tešanović (od 46. minuta Vranešić), Lazić, Peart (od 59. minuta Radović), Marković, Blažić (od 46. minuta Kuljanin). Trener: Darko Vojvodić.