zfk leotar emina1.jpg

U trećoj prijateljskoj utakmici pred početak prvenstva u Prvoj ligi Republike Srpske, ŽFK "Leotar" je odigrao je 1:1 (0:0) sa ŽFK "Emina" iz Mostara. Vicešampionkama BiH ovo je bila generalka pred početak Premijer lige i naišle su na tvrd orah mlade ekipe Leotara, koja je bila predvođene kapitenom Stević.

Prvu priliku za gol imala je domaća ekipa, ali Jurićeva nije uspjela da savlada golmana Mostarki. Nakon toga, viđena je dominacija gošći koje su imale su nekoliko prilika, ali Kalačeva na golu Leotara nije se dala iznenaditi, jer je branila fenomenalno. Rezultatom 0:0 otišlo se na odmor.

U drugih 45. minuta gledaoci kojih je bilo oko stotinu vidjeli su dva gola. Povela je domaća ekipa, a gol je dala Jovana Filipović u 52. minutu kada je nakon brze kontre sama izašla ispred golmana gostiju i poslala loptu u mrežu. Gošće su nastavile sa pritiskom na gol Leotara i u 58. minutu došle su do izjednačenja nakon greške odbrane domaće ekipe. Gol je dala Čule.

Do kraja utakmice gošće su imale još dvije odlične prilike, a Leotar u 85. minutu, kada je sa oko 15 metara šutirala Panićeva, ali je lopta otišla preko gola.

Nakon završene utakmice gledaoci su aplauzima ispratili aktere meča na fer i borbenoj igri, sa dosta prilika i šansi za golove.

zfk leotar emina2.jpg

Trener Trebinjki Jelena Milović je naglasila da je ovo njena prva zvanična utakmica na kojoj njena ekipa nije pobijedila.

"Ovo nisam očekivala i pribojavala sam se da će ova utakmica za nas biti debakl jer ekipa 'Emine' visoko kotira u BiH. Mi smo ekipa koja postoji godinu dana i ovo je za nas velika stvar i presrećna sam što imam ovakav tim i djevojke koje su ostavile posljednji atom snage na terenu. Čestitam svim mojim djevojkama kao i ekipi 'Emine' i sigurna sam da će sve što su danas promašile nadoknaditi u prvenstvu. Same prilike i šanse za nas su bile velika stvar i mi smo taktički odlično odigrale utakmicu i čitav dogovor iz svlačionice prenijele su na teren. To me raduje", rekla je Milovićeva.

Narednu utakmicu Trebinjke igraju u Prijedoru.

ŽFK "Leotar": Kalač (A. Popadić), Stević, Radovanović, Maslać, Stokanović, J. Popadić, Filipović, Rankić (Pavlović), Blagojević, Jurić, Panić.

ŽFK "Emina": Hejub, Mitrović, Mujkić, Selimović,, Pupić, Husić, Rahmaniović, Janjušević, Bitević, Čule, Gradinović. Trener: Milica Denda.