Zfk leotar.jpg

U drugoj pripremnoj utakmici pred početak prvenstva u Prvoj ligi Republike Srpske, u Vogošći je ŽFK "Leotar" slavio nad ekipom ŽNK "Vogošća" rezultatom 4:2 (1:0).

Iako je utakmica odigrana na veoma teškom terenu, prikazan je odličan fudbal, a gledaoci su mogli da vide šest golova.

Trebinjke su povele protiv člana Prve ženske lige FBiH u 33. minutu kada je na asistenciju Rankićeve gol dala Blagojević. Minimalnim vođstvom Leotar je otišao na poluvrijeme.

U 46. minutu nakon solo prodora, Una Rankić daje prvi od svoja tri gola i dovodi svoju ekipu u vođstvo od 2:0. Domaćin smanjuje u 53. minutu preko Zahirovićeve, a treći gol za gošće ponovo je dala Rankićeva nakon lijepe akcije u kojoj je učestvovala i Panićeva.

Domaća ekipa u 80. minutu golom Huseinovićeve iz jedanaesterca smanjuje na 3:2.

Kad se očekivao kraj utakmice, u šesnaestercu domaće ekipe napravljen je prekršaj nad Anom Jurić i sudija je pokazao opet na jedanaesterac. Siguran realizator bila je Rankićeva koja je ovim golom ostvarila het-trik, a konačan rezultat je bio 4:2.

ŽNK "Vogošća": S. Ružić, Esma Blažević, Zahirović, Ajna Spahić, B. Huseinović, Gazibara, I. Ružić, Bečirović, Ćoso, H. Huseinović, Ranica.

ŽFK "Leotar": A. Popadić, Stević, Radovanović, Maslać, Stokanović, J. Popadić, Filipović, Rankić, Blagojević, Jurić, Panić. Nastupili su još: Kalač, Andrea Spahić i T. Pavlović.