fk leotar1.jpg

U generalci pred početk prvenstva Prve lige Republike Srpske, FK "Leotar" je u Policama pobijedio NK "Neretva" iz Metkovića 3:0 (1:0). Domaćin je tokom cijele utkmice bio bolji i zasluženo je slavio nad članom Treće lige Hrvatske.

Tokom prvog poluvremena, Leotar je napadao, a gosti su se znalački branili. Ipak, gledaoci su vidjeli jedan gol i to u 45. minutu. Nakon asistencije Leka, Milić je doveo Trebinjce u vođstvo 1:0.

Tokom drugog poluvremena, domaćin je nastavio sa napadima, a Milović je šutirao nakon solo prodora u 68. minutu, ali golman gostiju je bio na mjestu. Samo minut kasnije Aćimović izlazi sam ispred golmana gostiju, šutira, ali golman Neretve brani, odbija loptu na koju natrčava Leko, ali golman ponovo odlično interveniše i spasava svoj gol.

Domaćin dolazi do drugog gola u 77. minutu kada je, nakon kornera Cmiljanovića, u skoku najviši bio Milić i loptu je grudima poslao u mrežu gostiju. Kolak u 84.minutu šutira poredgola, a samo minut kasnije na asistenciju Đuderije postiže treći gol za Leotar. To je bio i konačan rezultat ove dobre fudbalske predstave, a publika je aplauzom nagradila aktere utakmice.

Nakon utakmice trener Oleg Ćurić je istakao da je ono za čime su svi težili u prethodnih mjesec dana prikazano u ovoj utakmici.

"Bilo je problema u prethodne tri utakmice, ali igrači koji su pristigli prikazali su da su prava pojačanja za Leotar. Mlađi momci su pokazali da se na njih može računati. Danas je na terenu ispoštovano sve ono što smo radili u prethodnom vremenu. Zamjerka je da smo trebali biti mirniji u završnici kada smo mogli da damo još koji gol, a to će nam biti potrebno u prvenstvu. Zadovoljan sam i čestitao bih svojim igračima i ako ovako nastave neće biti problema u prvenstvu", rekao je Ćurić.

Leotar orvu utakmicu u prvenstvu Prve lige Republike Srpske igra u subotu u Banjaluci, gdje ga dočekuje FK "BSK".

FK "Leotar": Perišić, Đajić, Babić, Milović, Cmiljanović, Milić, Leko, Šušnjar, Paranos, Aćimović, Begić. Još su igrali: Kolak, Đuderija, Markos, Kapor, Pandžić, Vlahović, Popović.

fk leotar2.jpg