Krv.jpg

Pripadnici Policijske uprave Trebinje od 25. do 27. jula 2023. godine, učestvuju u akciji doborvoljnog darivanja krvi. Za ovu akciju prijavila su se 54 pripadnika.

Ljetna akcija dobrovoljnog dariva krvi se već tradicionalno organizuje u sezoni godišnjih odmora, kada je smanjena količina zaliha krvi u Transfuziloškim službama. Na ovaj način pripadnici PU Trebinje pokazuju da građani Hercegovine, Republike Srpske mogu na njih uvijek da računaju.

Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi PU Trebinje ima jako dobru i uspješnu saradnju sa Transfuziološkim službama u Trebinju i Nevesinju. Članovi aktiva se uvijek rado odazovu na poziv doktora iz Transfuzioloških službi, kada se stvori potreba za određenom krvnom grupom.

Aktiv broji više desetina članovi, od kojih su neki dali i 50 puta krv. Takođe, ima mladih članova koji su u sredšnjoškolskom uzrastu počeli da daruju krv, a nastavili su i u policijskoj uniformi, na koje je Aktiv izuzetno ponosan. Ono što posebno raduje je da se veliki broj policajaca koji kada zasnuju radni odnos, po ugledu na starije kolege odluče da postanu doborovoljni davaoci krvi. 

Rade Vujović, pomoćnik komandira Policijske stanice Trebinje, je jedan od njih.

„U srednjoj školi sam počeo da darujem krv. Moj otac je doborovoljni davalac. Do sada sam 21 put darovao krv“, kaže Vujović.