jadranka lojpur.JPG

Domaćinstvo Lojpur već 15 godina intenzivno se bavi poljoprivredom. Na imanju u lastvanskoj Župi uzgajaju voće, a imaju i pčelinjak. Svoje proizvode najčešće prodavaju na kućnom pragu, a u poslu koji rade, iako težak - uživaju.

Jadranka Lojpur nam kaže da uzgajaju jagode, dunje, drenjine, maline, kupine, višnje. Od njih prave sokove, džemove, a sve češće ovo voće prodaju i u svježem stanju.

"Imamo i orase i med, likere, kupinovo vino, jabukovo sirće. Sarađujemo sa Hercegovačkom kućom, gdje prodamo veliki broj naših proizvoda. Ponekad, kad imamo vremena, a sve u zavisnosti od sezone poslova, učestvujemo na sajmovima", priča Jadranka.

Najviše im "pomaže" kada kupci pohvale njihove proizvode, pa redovnih mušterija nikada ne fali.

"To nam je vjetar u leđa, da budemo bolji. Kupci cijene ono što proizvedemo, ali je to i nama satisfakcija da ono što radimo - radimo kako treba", navela je Jadranka.

U sezoni imaju i po nekoliko radnika, ali najčešće rade Jadranka i suprug.

"Vremenski uslovi su nekada presudni. Rod je nekad dobar, nekada bolji. Sve zavisi od mnogo faktora, a vrijeme je jedan od najvažnijih. Našli smo se u ovom poslu i uživamo", zaključila je Jdranka Lojpur.